Поліцейські закликають тернопільських водіїв поміняти шини автівок на зимові

Опубліковано в Новини 18.11.2018
Найближчими днями на території області очікується несприятливе зниження температури до мінусової позначки, можливий мокрий сніг, а на дорогах - ожеледиця.
 
У зв'язку з цим правоохоронці  закликають водіїв поміняти шини авто на зимові. За загальним правилом, міняти гуму потрібно, коли середньодобова температура на вулиці складає п’ять градусів. Крім того, якщо вночі температура близька до нуля, зранку на дорозі може з’явитися ожеледиця. Літня гума в таких випадках не може утримати траєкторію руху. Зимові шини мають велику глибину протектора для збільшення зчіпних властивостей на снігу і зледенілій дорозі.
 
Автовласників просять бути максимально уважними та обережними, неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху під час погіршення погодних умов.
 
Варто перевірити гальма, зовнішні світлові прилади, системи обігріву та охолодження, не ігнорувати використання  пасків безпеки, не перевищувати швидкість. З особливою обережністю кермувальникам слід рухатися по мостах та естакадах. В умовах недостатньої видимості увімкнути ближнє світлом фар чи протитуманні ліхтарі.
 
За різкого погіршення погодних умов, по можливості, утримайтеся від поїздок на далекі відстані, не нехтуйте власною безпекою та безпекою пасажирів, зазначають у Відділі комунікації поліції
Тернопільської області.
Фото: з відкритих джерел

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.10.2024 soroka
Доставка товарів і посилок з Туреччини
Туреччина вже давно перетворилася на один із ключових ринків для імпорту різноманітних товарів. І це…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.