Тернополю передали сотню книжок з Риму

Опубліковано в Новини 01.06.2016

Комунальна установа обласної ради "Тернопільська обласна бібліотека для молоді" отримала безцінний дарунок від Релігійного товариства «Свята Софія». Це колекція книг та часописів, фундаментальна наукова спадщина, видана Українським Католицьким Університетом ім. св. Климента Папи у Римі – знакового центру української науки, культури та духовності в діаспорі.

Понад 100 подарованих видань, здебільшого українською мовою, виданих в 1960–2000-х роках, містять наукові дослідження з історії Української державності та церкви, богослов’я, філософії, літературознавства, мовознавства, мистецтвознавства, культури.

Окремо слід відзначити опубліковану наукову та духовну спадщину глави УГКЦ Патріарха Йосипа Сліпого, видані Університетом праці митрополита Андрея Шептицького, документознавчу збірку «Monumenta Ukrainiae Historica», часопис Українського Богословського Наукового Товариства «Богословія», серію видань «Богословії», періодичне видання «Благовісник Верховного Архиєпископа візантійсько-українського обряду», дослідження інших діячів церкви та науковців.

Бібліотекарі висловлюють щиру подяку Президенту Релігійного товариства «Свята Софія» о. Марку Ярославу Семегену за щедрий дарунок. Завдячуючи Товариству, Тернопільська обласна бібліотека для молоді відкриває доступ для користувачів до унікальної колекції видань.

 

http://tobm.org.ua/

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.