Ще одному шахраю вдалося збагатитися на довірі мешканця Тернопільщини

Опубліковано в Новини 16.10.2018

Вам телефонують нібито із банку і повідомляють, що вашу картку заблоковано, просять пройти ідентифікацію, підтвердити дані. Запам’ятайте –  це одна із схем шахрайства.  У випадку отримання такого дзвінка, негайно припиняйте розмову.

Самого від такої афери потерпів 65-річний житель Борщівського району. До нього зателефонував незнайомець, який представився працівником банку і сказав, що картка пенсіонера заблокована. Для її розблокування чоловіку необхідно було назвати представнику фінустанови код, який надійшов на його мобільний телефон.  Потерпілий все виконав і після цього з його рахунку зникло понад 2500 гривень, - пише "Досьє 102".

Правоохоронці встановлюють особу зловмисника. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). За це передбачено покарання включно до обмеження волі на строк до трьох років.

Аби запобігти такому виду злочину, співробітники поліції радять завжди перевіряти інформацію і переконатися в її правдивості. Запам’ятайте: співробітники банку ніколи не телефонують до своїх клієнтів і не намагаються вивідати особисті дані «електронних гаманців».

Фото: з відкритих джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.10.2024 soroka
Доставка товарів і посилок з Туреччини
Туреччина вже давно перетворилася на один із ключових ринків для імпорту різноманітних товарів. І це…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.