На Тернопільщині Святіший Патріарх Філарет привітав усіх з великою перемогою, яку отримала Україна

Опубліковано в Новини 13.10.2018

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, який учора, 12 жовтня, прибув на Кременеччину взяв участь в освяченні настінних плит з іменами загиблих Героїв у каплиці-пантеоні Героїв АТО у селі Лішня Кременецького району.

Спільну молитву складали родини загиблих, заступник голови обласної ради Любомир Крупа, голова облдержадміністрації Степан Барна, районна влада.

Як зазначають у Тернопільській ОДФ, Святійший патріарх, звертаючись до присутніх, наголосив, що до цієї церковної перемоги мають пряме відношення наші воїни, які віддали свої життя за волю України.

 - Якби вони не захищали Україну, і Україна якби втратила свою державність, то ні Томосу, ні автокефалії не було б. Тому ми повинні молитися за наших воїнів, бо вони виявили таку любов, яку не кожна людина має. Бо Христос сказав: ніхто не має більшої любові, як той, хто душу свою віддасть за друзів своїх, - зазначив Святійший Патріарх.

Предстоятель відвідав Кременецький собор Преображення Господнього, де освятив ікону, на якій зображені усі сучасні захисники України.

На Тернопільщині Святійший Патріарх перебуватиме два дні. Сьогодні, 13 жовтня, він освятить новозбудований храм у селі Куликів Кременецького району.

Фото: Тернопільська ОДА

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.10.2024 soroka
Доставка товарів і посилок з Туреччини
Туреччина вже давно перетворилася на один із ключових ринків для імпорту різноманітних товарів. І це…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.