За одну добу шахраї видурили у тернополян понад 40 тисяч гривень

Опубліковано в Новини 04.10.2018

Із заявами про втрату коштів до правоохоронців Тернопільщини звернулося троє жителів обласного центру. Люди за одну добу стали жертвами шахраїв.

За словами начальника сектору розкриття майнових злочинів в державному секторі та шахрайства Віктора Демчана, в один день, 22 вересня, до кількох мешканців Тернополя на стаціонарний номер зателефонували невідомі.

В усіх випадках вони представилися лікарями і повідомляли про те, що їхній родич потрапив в аварію та отримав важкі травми. Аби зробити операцію, необхідно гроші, особисті речі та постільна білизна. За усім цим, як казав представник медзакладу, приїде медсестра, - пише "Досьє 102".

Потерпілі, не перевіряючи інформації, передавали невідомій жінці зібрані нашвидкоруч гроші. Одні віддали більше 27 тисяч гривень, інші по шість та одинадцять тисяч. Загальна сума збитків – понад 40 тисяч.

Потерпілі описали ймовірну шахрайку. Піймали підозрювану на Хмельниччині. Там вона також приїхала по гроші, але пенсіонерка, зрозумівши, що це шахрайка, зачинила невідому у квартирі та викликала поліцію.

Як встановили правоохоронці, жертвами шахрайки стали мешканці не лише Тернопілля, але й Рівного та Хмельницького. Жінка уже відбувала покарання в місцях позбавлення волі за тяжкий злочин.

У шахрайствах вона зізналася. Оперативники встановлюють особи її спільників. Триває слідство відповідно до статті 190 частина 2 ККУ – шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому.

Фото: з відкритих джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

30.09.2024 soroka
Відеозвіт з будівництва житлових комплексів від компанії «Креатор-Буд» за вересень 2024 рік
Креатор-Буд» 18 років на ринку будівництва України. Філії компанії працюють у Києві, Львові, Тернополі. Будівництво…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.