На день університету студенти тернопільського вишу собою склали гігантську карту України, яка стала рекордною (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  19.04.2018

Цьогоріч нестандартно відзначили 78-й День університету студентство та професорсько-викладацький колектив Тернопільського національного педуніверситету, які 18 квітня біля стін вишу сформували собою карту «України» та абревіатуру «ТНПУ».

Після цікавої бесіди на засіданні «Клубу успішних людей», з якого і розпочалося святкування 78-го дня народження вищого навчального закладу, вихованці та працівники педуніверситету зібралися поблизу пам’ятника Володимира Гнатюка. Біля меморіалу учасники урочистості провели найбільший студентський флешмоб «Україна єдина», участь у якому взяли тисяча студентів. Вихованці вишу собою заповнили величезну карту України та складноскорочення «ТНПУ», які кілька днів тому було виведено на газоні та тротуарі.

Координував святковий захід ректор ТНПУ імені В. Гнатюка Богдан Буяк. Очільник закладу передав естафету флешмобу Харківському національному педуніверситету імені Г.Сковороди, який здавна має тісні дружні стосунки з ТНПУ.

— Ініціативу провести сьогодні грандіозний флешмоб запропонували студенти та працівники університету. В той час, коли Україна переживає нелегкі часи, коли нас турбують проблеми політичного характеру, відцентрові тенденції, ми хотіли показати всій країні, що в нашому ВНЗ, силами нової національної еліти, формується почуття єдності. Якщо підсумувати, то до нинішнього флешмобу долучилося близько тисяча студентів та триста викладачів, — розповів Богдан Буяк.

Богдан Богданович наголосив, що, завдяки подібним заходам, відбувається формування новітньої історії педуніверситету.

Під час урочистостей, окрім працівників та вихованців ВНЗ, до вітального слова також було запрошено і представників обласної влади міста.

Оскільки голова обласної ради Віктор Овчарук є медиком, то ми з ним, буває, дискутуємо – на що першочергово потрібно виділяти кошти. Віктор Вікторович сперечається, мовляв, на медицину, а я – на освіту. Попри те, мені нині дуже приємно казати те,що ТНПУ – один із найкращих вишів України, а випускники цього закладу є світилами не тільки Тернопільщини, але й усієї держави, підмітив голова Тернопільської ОДА Степан Барна, побажавши тернопільським студентам примножувати свої здобутки та ставати з року в рік кращими і кращими.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.