У Тернополі студенти-дизайнери зі всієї України презентували понад три десятка колекцій одягу (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  17.04.2018

У ТРЦ «Подоляни» молоді дизайнери з Тернополя, Києва, Калинівки, Косова та Чернівців презентували 32 колекції одягу в рамках конкурсу «Альтернатива», який вже вкотре організовує Галицький коледж імені В’ячеслава Чорновола спільно з Тернопільською міською радою. Участь у дійстві приймають студенти навчальних закладів України, які готують фахівців у сфері дизайну одягу та модельєрів-початківців.

Мереживо, шовк, розкішну вишивку, незвичний крій, шкіру, хутро, різноманітні тканини та кольори поєднали у своїх роботах модельєри. Загалом глядачам продемонстрували одяг у чотирьох номінаціях: Pret-a-porter, Folk, Pro-art, DeLux.

– Приємно, що конкурс молодих дизайнерів вже став традиційним та очікуваним. Сьогодні він є одним із головних культурних заходів для молоді, який відбувається у місті. Тернополянам приємно, що ініціатива зробити тернопільські дні моди національно-культурною частиною української моди знайшла свою підтримку в Україні. Зараз це є невід’ємною частиною української моди. Хочу подякувати всім спонсорам та меценатам, адже сьогодні вони допомагають не лише проводити культурний захід, а й допомагають нашій талановитій молоді, від якої залежить майбутнє. Чим успішнішою буде молодь, тим успішнішою буде наша країна. Завдяки цьому конкурсу пропагується український одяг та стиль. Сьогодні бути українцем і носити український одяг стає модно, – наголосив очільник Тернополя Сергій Надал.  

Колекції учасників конкурсу оцінювались за критеріями художньої виразності та оригінальності, новизни, композиційної побудови та цілісності, відповідності музичного супроводу тощо.

Гран-прі конкурсу виборола колекція «Дві душі» у номінації Folk.

Прихильність у категорії «Глядацькі симпатії» отримали колекції «Yesterday`s breakfast» та «Bianco a Nero». Фото одягу саме цих колекцій опублікують у глянцевому журналі «Just One».

Інші призові місця:

Номінація Pro-art

1 місце – «Витинанка»

2 місце – «Crazy wings»

3 місце – «Експресія ніжності»

Номінація Folk

1 місце – «Зґарди»

2 місце – «Горецвіт»

3 місце – «Калина», «Натхненні минулим»

Номінація DeLuxe

1 місце – «Пудра шантальєзе»

2 місце – «Flock of swan»

3 місце – «Квіткове пробудження весни»

Номінація Pret-a-porter

1 місце – «Рок-наречена»

2 місце – «Лавандова фантазія»

3 місце – «+49 News»

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.