У благословенну Вербну неділю тернополяни освятили вербові гілочки (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  02.04.2018

У Вербну неділю, яку українці традиційно святкують 1 квітня, дощ та холод не примусив тернополян сидіти вдома. В цей день біля стін Архикатедрального собору після святкової літургії зібралося більше сотні тернополян, аби освятити гілки верби – найпершу весняну зелень, символ пробудження природи та прихід весни.

Якщо більшість тернополян вже наперед запаслися вербовими оберемками – придбаними чи нарваними неподалік власних обійсть, то деякі люди докуповували букети з лози у продавців біля храму. А торговці, для яких одне із дванадцяти головних християнських свят було також і робочим днем, пропонували людям різноманіття «гусят» – від кількох обмотаних яскравою стрічкою гілочок до розкішного оздоблення.

Перед безпосередньою церемонією освячення біля Катедри, як і минулоріч, було чимало тернопільського люду. Навіть дощова погода не злякала дорослих та маленьких вірян, які з душевним трепетом і радістю на обличчі тримали вербове галуззя. В ці хвилини загальна атмосфера піднесення та відчуття великого свята панувала біля храму.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.