У Тернополі до Великодня відкрили виставку унікальних художніх робіт

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  30.03.2018

Персональну виставку «Живопис. Авторська писанка» відомого українського живописця та майстра писанкарства Михайла Голютяка відкрили у Тернопільському обласному художньому музеї. На ній представлено 37 полотен живопису та 6 композицій авторських писанок.

За словами заслуженого діяча мистецтв України Михайла Кузіва, експонована виставка складає глибоке колоритне враження. Кожна робота має чітку тематику, а в авторських писанках навіть задіяне мистецтво іграшки.

– Сьогодні про живопис говорять по-різному. Дехто озвучує версію, що він закінчився як особливий вид мистецтва. У «Пінчук Арт Центрі» та інших прогресивних галереях демонструють синтези з різним мистецтвом, але в нашої культури є невичерпне джерело культури, традицій та свят. У нас художник не переживає кризи. Якщо бути сином своєї землі та гарно поміркувати, то можна знайти бездонне джерело, з якого можна черпати натхнення і рухатись далі. І це мистецтво буде актуальним завжди, бо в синтезі з іншими видами мистецтва дає хороший результат, – зауважив Михайло Кузів.

Мистецтвознавець Наталія Собкович додала, що картини Михайла Голютяка нагадують їй роботи Піросмані.

– У Михайла є потужний внутрішній поштовх. Йому потрібно багато працювати щодня, аби дарувати людям своє прекрасне мистецтво, – наголосила пані Наталія.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.