Версія для друку

Тернопільщина: Персонажі Горошівського свята Маланки (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  16.01.2018

Свято Маланки у селі Горошова на Борщівщині вже традиційне. Щороку сюди приїжджають сотні людей з околишніх сіл та здалеку, аби подивитися на масове карнавальне дійство.

Цього року свято Маланки розпочали в ніч на 14 січня у селі Устя, що в 10 кілометрах від вже знаної Горошови. Там колядували, віншували, «водили козу». Далі дійство продовжилося власне у Горошові. Дорогою туди гості свята зупинялися кілька разів на «контрольно-пропускних пунктах», адже місцевий «патруль» не пропустить задарма нікого. Взамін на символічні кошти частували самогонкою, канапками та вином.

На сцені у селі Горошова відбувалося традиційне дійство – новорічне «маланкування». А згодом – парад великих фігур та саморобних конструкцій: корабля із арабськими шейхами, символа 2018 року – Вогняної собаки, її будки із малими і великими цуценятами, весільного «фургончика», поліцейського лімузина з копами. Все це підкріплювалося веселими танцями, цікавим представленням та гучними оваціями глядачів. Окрім того, вулицями села прогулювалися компанії переодягнутих місцевих, з якими приїжджі гості фотографувалися.