Версія для друку

Про секрети приготування популярної японської страви дізналися маленькі тернополяни (майстер-клас)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Анна Семенків 12.01.2018

Більше 15-ти маленьких хлопчиків та дівчаток старше 9 років разом долучилися до майстер-класу по приготуванню ролів «Філадельфія», який провів в арт-барі «Коза» тернопільський сушист Микола Ордеха. Зорганізував кулінарний захід для дітей Тернопільський Центр дитячого розвитку «Класики».

Переодягнені в кухарські шапки й фартухи, діти, як справжні помічники головного сушиста, вправно накладали рис на листя норі, слідкували за роботою своїх колег та не соромилися просити допомоги в пана Миколи. У залі закладу, де розташувалися маленькі «сушисти» плинули неймовірні запахи, що змушувало деяких діток крадькома надкусити стебельце зеленої цибулі чи спробувати на смак кілька рисових зернинок.

Головний сушист Микола Ордеха поділився рецептом приготування ролів «Філадельфія» не лише з маленькими гостями заходу, а й із «Сорокою». Пан Микола розповів,  для того, щоб зготувати ці роли, не досить усе робити за готовим рецептом з листка. Приготування цієї японської страви має свої особливі секрети.  

Загалом головними інгредієнтами, які знадобляться для приготування ролів «Філадельфія», є: відварений за особливим рецептом рис, водорості морські норі, огірок, зелена цибуля, тонко нарізаний слабо солений лосось,  сир «Філадельфія», соєвий соус.

 — Перед початком роботи змочуємо руки в оцтовому розчині, ділимо рис на 2 половини, беремо одну частину рису в долоні і формуємо з нього щільну котлетку. Кладемо її на середину норі та розрівнюємо руками так, щоб рис ліг рівним шаром на лист. Після цього накриваємо його вільною стороною циновки  (килимка для скручування ролів – прим. авт..) , легенько притискаємо продукт долонями. Далі рівним поздовжнім шаром кладемо на рис половину від загальної маси сиру «Філадельфія», зверху на сир викладаємо кілька скибочок цибулі й огірка. Потім піднімаємо ближній край циновки і, притримуючи пальцями рук начинку, загортаємо рол. За допомогою килимка надаємо ролу відповідної форми. Потім обгортаємо рол останнім інгредієнтом – лососем, — поділився рецептом приготування «Філадельфії» Микола Ордеха.

 Сушист додав, що «Філадельфію» прийнято подавати до столу з маринованим імбиром, васабі та соєвим соусом.

До слова, перед приготуванням рису для суші, його слід ретельно промити. Потім зварити. Зазвичай пропорція води і рису 1:1. У готову кашу, після її варіння, додають спеціальну заправку, до якої входить рисовий оцет, сіль та цукор.

Загалом для приготування одного рола «Філадельфія» необхідно:  1 лист норі; 1 огірок нарізаний смужками; близько 120 грам рису; 60 грам лосося; 60 грам сиру «Філадельфія».

1 коментар

  • Коментувати Олег січня 12 2018 Автор Олег

    "— Перед початком роботи змочуємо руки в оцтовому розчині" Ще такого не чув :D