Тернополяни завезли вантаж допомоги на передову

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  11.04.2016

На минулому тижні з Тернопілля в зону бойових дій стартував черговий 30 - й (ювілейний) рейд ГО "Схід та Захід єдині".

7 квітня 2016 року транспорт "фура" успішно прибула на нашу базу у місті Костянтинівка Донецької області.

8 квітня відбулося розвантаження. Та перед тим днями раніше Шумське відділення спорядило аж два буси волонтерської допомоги до нашої бази (нижче подано перелік вантажів). Наші побратими встигли побувати на передових позиціяк у: Авдіївці, Новотроїцькому, Невельському, Водяному, Опитному, Зайцевому, Кримському, Тошківці. В екпажах тих днів працювали: Едуард Хатмуллін, Володимир Авдєєв, Володимир Каніщев, Сергій Лукавий, Віктор Грицаюк, Віктор Вознюк.

8 квітня завдяки методиці розпрацьованій координаторами Едуардом Хатмулліним, Василем Конько, Володимиром Каніщевим була задіяна робота двох екіпажів. На Попасну, Троїцьке і позиції що розташовані далі за ним вирушили Василь Конько (старший екіпажу), Ігор Крочак та Віталій Заверуха. У переліку довезення: військова форма, харчі, овочі. мінеральна вода і багато чого іншого. Хлопці з 11 батальйону "Київська Русь" дуже дякували і за тушковане мясо, і за інші смаколики з Тернопілля. Побували ми тоді і в підрозділах 59-ї бригади... Едуард Хатмуллін і наші друзі волонтерки з Києва Світлана Андрейчук та Лариса Чинкалова і Оксана Гопанюк з Тернополя ( здійснили марш на Очеретино на другому автомобілі групи доставивши бійцям овочі, мінеральну воду і багато чого іншого по потребі. Хочу зазначити що наші автомобілі бійці впізнають вже здалека, а також солдати завжди з повагою називають назву групи. Отак, якось вдалось нам, все таки заслужити такий авторитет важкою волонтерською працею. Два роки допоки триває неоголошена Україні війна увесь загал групи невтомно працює і в тилу - збираючи допомогу, і на "передку" розвозячи її по позиціям.

9 квітня я разом з волонтерами з Лисичанська відвідав позиції у Марїнці. Возили до хлопців допомогу і від нас, разом з друзями групи Валентиною Лукашевич, Оленою Шиманською, Анастасією Ігнатенко. Дівчата дорогою встигли розказати мені романичну історію кохання воїна з 14 ОМБР ЗС України Дмитра Матвіюка з Херсонщини і волонтерки з Лисичанська Насті Ігнатенко... Колись у книзі про волонтерський рух опишу її напевно детальніше. Війна не може зупинити справжнє життя і кохання... Нашим подругам тут же на позиції вручили грамоти від командування за постійну допомогу даному підрозділу. Там же у Марїнці бійці показували нам ворожі позиції (дистанція до яких 300 метрів), я навіть пробував щось розгледіти через свою фотографічну оптику та військовий бінокуляр. По позиції час від часу працюють снайпери противникка. Та найбільше мене вразили сліди руйнуваннь що довелось побачити на цій позиції. Сильніше побиті снарядами стіни я бачив хіба що на "Шахті" і Пісках. Василь Конько встиг того ж 9 квітня відвідати Попаснянський "керунок" і довезти хлопцям те що вони замовили у попередній раз.

За ці дні групою "Схід та Захід єдині" проведено величезну роботу, детальніший опис по закінченні основної праці з розвезення вантажів 30-го рейду групи. Побували наші побратими і в підрозділах ЗС України, і Національної Гвардії та Міністерства внутрішніх справ. На тому і стоїмо передова чекає. Слідкуйте за нашими повідомленнями. Наші екіпажі і в наступні дні будуть виходити на маршрути.

Ще раз довідково опишу про старт рейду...

Старт відбувся 6 квітня:

Керівники рейду: західна Україна Василь Конько, Шумщина Володимир Каніщев, Донбас Едуард Хатмуллін, інформаційний супровід Ігор Крочак. Вага вантажу 27 тонн, у переліку харчі, овочі, військова форма, спорядження і інше. До рейду долучились активно волонтери групи Галина та Микола Дерецькі, Петро Христинич. Друзі групи: Іван Баралдін, Ольга Колос, Володимир Чарнош, Степан Рубай (300 літрів диз. палива), Василь Мазурик, придбати тактичне взуття для бійців помогли фінансово Василь Глемба, Роман Семерко, Богдан Завитій, Володимир Поточняк, Наталія Станько, Петро Мандзій та інші підприємці, керівники та благодійники з Тернопілля. В зону бойових дій відбули координатор групи по заходу України Василь Конько, прес-секретар Ігор Крочак, Віталій Заверуха. Шумське відділеня з Володимиром Каніщевим, Сергієм Лукавим, Віктром Грицаюком, Віктором Вознюком також спорядилось в дорогу і доставило до Едуарда Хатмулліна аж два буси вантажу. У переліку 4 тонни тушкованого м'яса, 6 генераторів, 15 газових плиток, 700 кілограмів капусти, 500 літрів соку березового, 15 комплектів форми і багато чого іншого. Священики поблагословили волонтерів на далекі мандри. Учні школи Озерної та жителі села і мама загиблого героя Володі Гриценка з села Осташівці пані Надія помагали вантажитись. А ще одна мама бійця що загинув на Донбасі Андрія Рави з села Футори пані Марія зладила цілий бус продуктів для воїнів. Від «Матерів в молитві» з парафії Св.Свмч.Йосафата УГКЦ у Тернополі з Марією Шестопалкою на чолі завантажили смаколики для бійців.

Подальші репортажі з передових позицій незабаром.

Ігор Крочак, прес-секретар ГО "Схід та Захід єдині"

(фото Едуарда Хатмулліна та Ігоря Крочака)

 

11 квітня 2016 року

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.