Велика черга на автограф-сесії, переповнена зала під час виступу - як у Тернополі зустрічали Забужко (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  17.05.2017

Її чекали п'ять років, нарешті вона відвідала "Ї".

Оксана Забужко вперше в Тернополі в рамках масштабного мистецького дійства презентувала свою книгу "І знову я влізаю в танк". Авторка називає це видання "незапланованим дитям війни" та “ліричною біографією своєї персональної мобілізації”:

- Приблизно з 2006 року я бачила, як народжується війна, як масовано на заході готують обивателя до думки: "Україна – failed state"; як місилось це тісто, як цей пиріг пікся. Ця книжка демонструє вже ту зведену оптику, Україну у глобальних контекстах. Я її справді щиро рекомендую, хоча я не люблю цієї книжки, бо мені в ній довелося виступити у ролі, яку я б не хотіла сама для себе. Людям, які її прочитають, вона багато чого допоможе зрозуміти у цьому світі та у тому, як він влаштований. Я вгатила шматок життя у те, щоб відстрілюватися, - розповіла Оксана Забужко під час свого виступу на літературній сцені фестивалю.

Крім "І знову я влізаю в танк", авторка презентувала й п'яте перевидання “Шевченкового міфу України”. Також, відомий митець обговорила з гостями фестивалю прогностичну функцію літератури, а після виступу провела автограф-сесію. 

Почути її виступ, отримати автографа й зробити спільну світлину зібрались чи не усі гості мистецького фестивалю - зала УД "Перемога" була переповненою, а черги під час автограф-сесії - вельми великими. 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.