У Тернополі відбувся патріотичний забіг в пам'ять про воїнів, які загинули на війні (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 02.09.2024

31 серпня у Тернополі відбувся забіг, присвячений вшануванню пам'яті воїнів, які віддали свої життя під час російсько-української війни.

Захід приурочений до 29 серпня — Дня пам'яті захисників України.

Забіг організовано у 2018 році. За цей час він розширив географію проведення до майже 40 країн світу.

Цього року забіг відвідали більше 500 тернополян: діти, пенсіонери, військові. Кожен учасник отримав власний номер та ім'я Героя, в честь якого біжить.

Військова Надія поділилась особистою історією: «Я дізналась про цей захід випадково, та одразу вирішила разом із побратимами взяти у ньому участь. Сьогодні я біжу з іменем свого хлопця, який загинув у 2015. Усі загиблі мали можливість бути учасниками таких подій, та тепер ми мусимо бігати та жити за них. І ніколи не забувати, яку ціну заплатили полеглі військові задля нашого спокою».

Забіг стартував о 9:30. Кожен учасник міг сам обрати дистанцію: 2, 5 або 10 км.

«Мені сподобалась організація. Я прийшла декілька хвилин тому і вже готова до старту» – ділиться Тетяна, яка взяла з собою маленьку доньку та племінницю. - Вже з малого віку дітям потрібно показувати важливість історії і людей, що пишуть її власною кров’ю».

Забіг "Шаную Воїнів, біжу за Героїв України" започаткував батько загиблого військового — кіборга Олексія Дурмасенка.

Цього року його організатором став Тернопільський національний педагогічний університет.

«Забіг є символом вдячності, шани. Це глибока національна традиція. Цьогоріч захід приурочено до дня пам'яті Захисників України. Він нагадує про те, наскільки важливо нам підтримувати одне одного та тих, хто завжди житиме у наших серцях», - наголосили організатори.

Більше - у нашому фоторепортажі.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.