На Тернопільському ставі за перемогу змагаються найсильніші яхтсмени та віндсерфінгісти (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 07.08.2024
Уже декілька днів поспіль на Тернопільському ставі відбувається Кубок України з вітрильного спорту. Таке дійство у Файному місті проводять вперше.

Участь у змаганнях беруть понад чотири десятки спортсменів з Тернополя, Дніпра, Києва. Миколаєва. Кубок відбувається у 4 класах яхт –  «ILKA-6», «ILKA-7», «470» та вітродошка «iQFОiL».

Про це «Сороці» розповів тренер з вітрильного спорту у Тернопільській області Олексій Нижегородов.

– Серпень не є вітряним місяцем, а наш вид спорту вимагає саме вітру. Попри це, вирішили провести змагання згідно з графіком, – зазначив Олексій Нижегородов. – Змагання складаються з кількості перегонів. Для вітродошок – це максимум 15, для яхт – це 12. Сумується кількість очків і визначаються переможці.

Вітрильний спорт суттєво постраждав внаслідок повномасштабної війни, наголосив Олексій Нижегородов.

– Можливо, наш вид спорту потерпів найбільше. Ми дуже залежимо від водойм. Спочатку база олімпійської підготовки була в Севастополі. Після окупації Криму ми перебралися в Маріуполь, а тепер – до Тернополя. Саме у нашому місті зараз відбуваються всі основні змагання з вітрильного спорту. Колись вони проходили в Дніпрі, але зараз безпекова ситуація цього не дозволяє,  зауважив Олексій Нижегородов.

Серед спортсменів, які беруть участь у змаганнях, – тернополянин Мар’ян Воловець. У вітрильному спорті чоловік вже 15 років.

– Через недостатній вітер підготовку не вдалося провести так, як запланували, тож робимо ставку на досвід, – поділився Мар’ян Воловець. – Суперники досить сильні, раніше вже доводилося з ними змагатися. Багато залежить від погодних умов. Є спортсмени, які їдуть краще в сильний вітер, а є ті, хто вправніший під час слабшого вітру. Тут все індивідуально.

Спортсмен каже, у Тернополі є хороші умови для того, щоб займатися вітрильним спортом.

– Звісно, хотілося б більшу акваторію, та зважаючи на складну ситуацію в країні, маємо бути задоволені тим, що є,  додав Мар’ян Воловець.

Фотомиті Кубка України з вітрильного спорту – у нашому репортажі. 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.09.2024 soroka
Бюджет-2025: кому пиріг, а кому дірка від бублика?
Друзі, сьогодні я хочу поговорити з вами про те, що хвилює кожного з нас -…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.