Пташка, Да Вінчі та Чорний Гуцул: у Тернополі презентували картини художниці Христини Боднарук, які вона намалювала у США (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 28.03.2024

У Тернопільському обласному художньому музеї сьогодні презентували проєкт місцевої художниці Христини Боднарук.

Він створений у межах гранту президента України «Рефлексії гіперреалізму в Україні».

Авторка, яка зараз перебуває у США, створила за океаном три широкоформатні портрети. На картинах – Пташка, Да Вінчі та Чорний Гуцул.

Христина Боднарук виграла президентський грант ще до повномасштабної війни. Початковий задум був зовсім іншим, та після 24 лютого 2022 року він кардинально змінився.

– Про те, що Христина перемогла, ми дізналися на початку лютого 2022 року Вона планувала малювати трьох жінок різного віку з яскравою зовнішністю. Але 24 лютого змінило все і всіх. Тривалий час ми не знали, чи будемо реалізовувати цей проект. І тільки в листопаді 2022 року указом президента кошти були виділені. Тоді Христина Боднарук, яка вже перебувала у США, почала працювати над проектом. Вона була за океаном, але жила Україною, її бідою, її горем. Звернення до образу воїнів – це рефлексія Христини, стан її душі, зазначила заступниця директора художнього музею Ольга Ваврик.

Христина Боднарук працює у манері гіперреалізму. Вона створює фото засобами живопису з увагою до найменших деталей в образах людей.

З далекої Америки Христина розповіла, що з задоволенням продовжила б малювати набагато більше робіт, адже в нас незліченна кількість героїв, яких світ повинен пам’ятати та знати.

– Ідеєю було розповісти їхню історію крізь портрети. За основу взято фотографії кількох фотографів, яким я неймовірно вдячна. Кожен портрет намальовано з дозволу зображуваного, або їхніх родичів, – наголосила Христина Боднарук.

Більше – у фоторепортажі «Сороки».  

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.