У центрі Тернополя театральним дійством вшанували пам’ять загиблих внаслідок теракту в Маріуполі (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 16.03.2024

Два роки тому, 16 березня, росія скинула на драматичний театр Маріуполя дві надпотужні авіабомби.

У цей час у будівлі переховувалися понад 1000 мирних жителів – жінки, діти, літні люди, вагітні та породіллі з немовлятами. Поблизу драмтеатру був надпис «ДЕТИ», та це не зупинило жорстоких російських терористів.

Аби вшанувати пам'ять жертв теракту у Маріуполі, в центрі Тернополя сьогодні організували театральний перформанс. Актори Тернопільського академічного драматичного театру, обласного театру актора і ляльки та театральна студія "Третій Дзівнок" показали тернополянам театральне дійство. Воно продемонструвало, наскільки звірським та кривавим був вчинок путінських терористів.

– У цей день ми не змогли залишитися осторонь. Коли виник такий задум, ми намагалися зробити все можливе, щоб його втілити. Дякую акторам! Вони дуже оперативно все організували, працювали у перервах між своїми репетиціями, не йшли на обід, а працювали. За кілька днів було зроблено цю роботу, – розповів актор і режисер Тернопільського академічного обласного театру актора і ляльки  Дмитро Татарінов. – Зараз я відчуваю тишу. Добре, що ми можемо дозволити собі це ілюструвати, відверто кажучи, не проживши це в повній мірі.

Перформанс відвідали кілька десятків жителів Маріуполя, які наразі проживають у Тернополі. Вони не стримували сліз, пригадуючи страшні події дворічної давності.

– Дякуємо тернополянам за те, що допомогли провести таку акцію. Це показує, що ми єдина сімя, ми разом проти російської агресії. У час трагедії я ховалася в своїх сусідів, адже мій будинок вже було зруйновано. Батько прийшов і розповів мені про авіаудар. Ми бачили ракету, яка летіла, як скидали ці бомби, – зазначила в.о. керівника центру «ЯМаріуполь» у Тернополі.

 Більше – у нашому фоторепортажі.

 

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.