10 річниця Революції гідності: у Тернополі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 20.02.2024

Сьогодні, 20 лютого, у Тернополі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні.

Десятки людей зібралися на площі Героїв Євромайдану, щоб молитвою та квітами пом’янути усіх, хто загинув заради вільного майбутнього Української держави.

Саме 20 лютого 2014 року стало трагічною сторінкою нашої історії. В цей день від масового розстрілу загинуло найбільше протестувальників на Майдані у Києві.

– У цей день мене часто питають журналісти, що я відчуваю. А що я можу відчувати, коли за 10 років Небесна Сотня не вшанована в Києві належним чином? Там немає меморіалу. У Тернополі є, а в Києві немає! Чому не покарані вбивці? Суди завершені, а основний розстріл, який трапився 20 лютого, а також вбивство в Маріїнському парку… Нікого не покарано. Люди добрі, що має батько відчувати після такого?! – зазначив батько Героя Небесної Сотні Володимир Голоднюк.

Після вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні у Сквері волонтерів імені Віктора Гурняка також відбулася тиха акція «Ангели пам’яті».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.