У Тернополі показали, як можна творити мистецтво навіть на війні (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Анастасія Мархоцька 19.03.2017

17 березня в Тернопільському краєзнавчому музеї розпочинає свою роботу культурно-мистецький проект « Військово-польовий АРТ». Ініціатором та автором виставки став віце-президент Асоціаці « Україна – Франція», рядовий боєць Національної поліції України ГУНП у Києві Павло Ротар. За словами пана Павла метою проекту є накладення українського народного мистецтва на предмети суто військового походження. Наприклад, на амуніції, військове обладнання, технічні засоби і засоби самозахисту, які пройшли горнило військових подій у зоні проведення АТО. 
- Цей проект виконує не тільки функцію об’єднання для всієї України, але й арт – терапевтичну функцію. Тому що в рамках цього проекту в областях проходять різні заходи по арт реабілітації, майстер класи з бійцями АТО та з членами їхніх сімей , тому що вони цього потребують, - зазначив автор виставки. 
Захід з приводу відкриття виставки "Військово-половий АРТ" відвідали начальник головного управління національної поліції в Тернопільській області Руслан Балик та командир батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Тернопіль» Володимир Катрук. Також на відкритті виставки у виконані вокального хору Тернопільського державного музичного училища Соломії Крушельницької прозвучала жалобна пісня "Пливе кача по Тисині". 
- На превеликий жаль вияснив , що у цій виставці немає роботи тернопільських митців і впродовж цієї виставки, впродовж двох тижнів ми виправимо цю ситуацію , адже ми та область яка хоче аби скоріше завершилась війна. Хочеться щоб ця виставка була почута , побачена і залишилася і в серці, і в пам’яті в кожного з нас, - зазначив директор департаменту культури, релігій та національностей облдержадміністрації Григорій Шергей. У свою чергу автор виставки Павло Ротар заявив, що на даний момент уже домовився із тернопільськими майстрами про виготовлення подібних робіт, аби і вони прикрасили виставку. 
Культурно-мистецький проект "Військово-половий АРТ" представляють такі експонати як ікони, квіти виконані в стилі живопису і виплетені із соломи, ящики для набоїв із художнім малюванням та різьбленням, військове обмундирування з вишивкою, фляги з плетінням, виготовлені бійцями ляльки та інші дитячі іграшки, тощо. Окрім цього, на виставці влаштували майстер-клас для школярів, які мали змогу виготовити пташку та писанку і оздобити їх.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.