Візит глави ПЦУ Епіфанія на Тернопільщину: освятили храм-пантеон та молилися за перемогу України (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 31.12.2023
У суботу, 30 грудня, Тернопільщину відвідав предстоятель Православної Церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.
 
У межах свого візиту разом із жителями Тернопільської області він молився за перемогу України над ворогом у Свято-Миколаївському соборі м. Кременця. Декілька днів тому тут вперше пролунала українська молитва, адже храм, у якому панував московський патріархат, нарешті передали Православній церкві України.
 
Після завершення молебню предстоятель Православної Церкви України вручив іменний хрест протоієрею із Кременця Володимиру Буграку.
 
Окрім цього, митрополит Київський і всієї України Епіфаній освятив храм-пантеон у селі Лішня. Він побудований в пам’ять про загиблих Героїв російсько-української війни.
 
У Лішні предстоятель Православної Церкви України також очолив молитву за полеглих захисників та висловив сподівання, що зовсім скоро Україна переможе, а чоботи російських загарбників більше не топтатимуть українську землю.
 
Під час урочистостей митрополит нагородив подяками меценатів, які долучилися до розбудови храму. Грамоти Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного вручили військовим та рідним загиблих Героїв.
 
Нагадаємо, храм-пантеон у Лішні почали будувати у 2014 році. Тут розміщено стели, на яких вигравіювані імена та прізвища тих, хто віддав життя за вільну та незалежну Україну. Кожного року пантеон все більше розбудовували завдяки благодійникам, меценатам, родинам загиблих.
 
Більше про візит митрополита Київського і всієї України Епіфанія – у нашому фоторепортажі.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

30.04.2024 soroka
В Одесу на вихідні: де варто побувати і що подивитися
Одеса входить до найпопулярніших туристичних міст України, оскільки в ній розташована величезна кількість архітектурних та…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.