“Військові теж втомлюються”: у центрі Тернополя рідні захисників зібралися на мирний пікет (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 12.11.2023

Сьогодні на Театральному майдані Тернополя на мирний пікет зібралися орієнтовно півсотні осіб.

Родичі захисників тримали в руках плакати та скандували: “Військові теж втомлюються”, “Демобілізація”, “У воїнів також є сім’ї” тощо.

Люди вимагають прийняття законопроєкту №9142, який передбачає для військовослужбовців можливість демобілізації за власним бажанням після 18 місяців служби.

Дружина захисника Марія Пасемник на пікет прийшла разом з 5-річною донькою Олександрою. Жінка каже, хоче, щоб дитина росла з батьком, а не без нього.

— Дві десятиденні відпустки у рік — це дуже мало. Наші воїни постійно втомлені, вони завжди в окопах при тому, що зараз холодна та дощова погода. Заміни немає. Це просто нелюдські умови. Перший рік ми чекали обіцяної ротації, але її все не було і судячи з усього вже й не буде. Одні й ті ж не можуть постійно захищати Україну. Вона потрібна нам усім вільна та незалежна, — говорить Марія Пасемник. — Дитина кожен день плаче за татом, молиться і цілує фотографії. Так не має бути.

Мирний пікет в Тернополі проводять вже вдруге. Під час першого родини захисників збирали підписи під зверненням зокрема до Президента України та Верховної ради. Тоді вдалося зібрати понад 500 підписів, їх надіслали разом зі зверненням. Однак конкретної відповіді люди не отримали.

Координатор заходу у нашому місті, дружина військовослужбовця Вікторія Заєць каже — за потреби збиратимуться й надалі, аби досягти мети.

— Це друга акція і не остання. З кожним разом все більше людей долучається до мирного пікету і це чудово.  Я дуже хочу, щоб родини воїнів не боялися виходити. Якщо не ми, то хто тоді?  Сподіваюся що влада нас почує, — говорить Вікторія Заєць.

До слова, схожу акцію сьогодні провели й в інших містах України. Зокрема у Києві, Львові, Дніпрі, Запоріжжі тощо.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.