Тернополянам показали «4 грані Донеччини»

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 14.09.2023

У Тернополі презентували благодійну фотовиставку «4 грані Донеччини».

У експозиції представлено кілька десятків фото, авторами яких є четверо військових фотографів — Володимир Черняк, Христина Луцик, Віталій Носач та Анастасія Рокитна.

Під час заходу відвідувачі могли долучитися до збору коштів на дрони та автомобілі для розвідників.

У Тернополі виставку презентувала військова кореспондентка Христина Луцик.Фотографиня розповіла історію власних фото та робіт колег.

За її словами, всі фотографії в експозиції зроблено у період з кінця 2022-го року по весну 2023-го.

Це знакова фотографія. На ній мій друг, його позивний “Святий”. На превеликий жаль, світлину зроблено рівно за два тижні до його смерті. Він загинув поблизу церкви де ми зробили цю фотографію, — розповідає Христина Луцик. Загалом всі мої представлені  тут роботи зроблено на Бахмутському напрямку, де проводжу найбільше часу. Але це фото зроблено неподалік Кремінної. Це крайнє село, яке тримає українська армія. За ним “сіра зона”, а далі позиції ворога. Декілька днів я жила з ними, знімала репортажі. Нам вдалося зробити декілька світлин, записати інтерв'ю з “Святим”. Але на жаль, від прильоту ворожого снаряду 9 квітня він загинув. 

Неподалік ще одне фото, на ньому — двоє хлопчиків. Фотографиня каже, знімок зроблено, коли сім’ю з двома дітьми вивозили з Бахмута.

— Це, здається, був березень 2023 року. Ми намагалися вмовити виїхати одну сім'ю, вони жили у центрі Бахмута. Батьки довго відмовлялися, казали, що в них ще гарні умови, гарний підвал. Але навіть в гарні підвали та будинки прилітають ворожі снаряди. Якось вони самі знайшли мережу і зателефонували — просто у їхнє подвір'я прилетів снаряд і вони вирішили, що пора виїжджати. Ці діти зараз живуть на Полтавщині. На жаль, двоє волонтерів, які допомагали вивозити цю сім’ю загинули незабаром під обстрілами в Соледарі,— говорить Христина Луцик. 

Тернопіль — третє місто, де презентують виставку. До цього фотороботи вже виставляли у Дніпрі та Краматорську.

Переглянути фотороботи можна у креативному кластері “Na пошті”.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.