Тернополяни вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні молитвою та квітами (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Світлана Марчук 22.02.2017

Рідні загиблих, друзі та небайдужі сьогодні, 22 лютого, вшанували пам’ять героїв-революціонерів. Біля пам’ятника Небесній Сотні люди помолилися, згадали імена усіх полеглих та поклали квіти до підніжжя пам’ятника.

- Пам’ять про цих Героїв повинна бути для нас не просто словами. Ми співали їм тільки що такий церковний піснеспів «Вічная пам’ять». Це не просто пам’ять про подію, яка була колись, не просто подія, яку будуть вивчати в підручниках, пам’ять для нас це готовність повторити їх подвиг, тому що сьогодні знову випробовується незалежність України. Сьогодні кожен з нас – хто на Сході зі зброєю в руках, а хто тут, на мирній Тернопільщині, повинен своєю працею зробити все, щоб Україна стала сильнішою, щоб ворог був відкинутий, щоб жоден окупант до нас більше не приступив, – звернувся до присутніх архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький (УПЦ КП) Нестор.

Не без суму та сліз згадують трагічні події лютого 2014 року і рідні загиблих на Майдані хлопців з Тернопільщини.

- Наші діти в цей час в полягли недаром. Тому що вони не дали Україні впасти на коліна, – ділиться батько Назара Войтовича пан Юрій і додає: – Я знав, що він їде. Тому що якби не поїхав, то б все життя мені дорікав, бо в цей час творилася історія України.

- Ми знали Назара Войтовича, він був веселим, цікавим, – розповідають студентки Тернопільського ВПТУ ресторанного сервісу і торгівлі. – Вважаємо, що треба почати змінювати себе. Може тоді люди будуть брати приклад і також змінюватися на краще.

По завершенні очільник Тернопільської ОДА Степан Барна нагородив орденами за мужність та активну громадську і волонтерську діяльність учасників Революції Гідності Дмитра Кидалюка та Андрія Салагурника Андрія.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.