У художньому музеї Тернополя стартували великодні майстер-класи (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 04.04.2023

У Тернопільському обласному художньому музеї сьогодні, 4 квітня, розпочалися майстер-класи з писанкарства «Великодні візерунки».

Упродовж трьох днів (4, 5 та 6 квітня) провідні майстри-писанкарі Тернопільщини навчатимуть всіх охочих прадавньому мистецтву.

Сьогодні майстер-класи провели майстриня народних промислів з Кременця Катерина Поднєжна та тернопільський майстер народних художніх промислів Ярослав Осадца.

– Традиційно перед великодніми святами ми ще з 1992 року проводимо виставки писанок і одночасно майстер-класи. Навчаємо всіх охочих створювати свою неповторну писанку. У цьому нам допомагає Тернопільський обласний методичний центр народної творчості. Упродовж трьох днів майстер-класи проводитимуть різні майстри. У кожного з них – свій почерк. А тому усі охочі можуть приходити три дні поспіль та створювати різні писанки, – розповіла заступниця директора музею Ольга Ваврик.

Із собою, за можливості, можна принести кілька курячих яєць, кажуть організатори.  

Участь у майстер-класах безкоштовна.

Деталі за номером телефону: (0352) 254840.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.