У Тернополі відкрили персональну виставку робіт знаного художника з Борщівщини Василя Стецька (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 09.03.2023

Виставку художника з Борщівщини Василя Стецька під назвою «У просторі часу» сьогодні відкрили у Тернопільському обласному художньому музеї.

Її приурочили 209-ій річниці з дня народження Тараса Шевченка.

Василь Стецько – лауреат обласної мистецької премії в галузі культури «Образотворче мистецтво ім. Михайла Бойчука» 2016 року за серію творів, присвячених Кобзарю.

На персональній  виставці Василя Стецька сьогодні у музеї презентували 66 творчих робіт. Серед них – ікони, портрети, пейзажі, натюрморти, тематичні картини.

Дуже приємно, що у Тернополі хочуть привернути увагу до нашого земляка, відомого художника Василя Стецька. У його роботах можна впізнати нашу малу Батьківщину – борщівський край. Борщівщина – земля, яка збагачена культурно. Василь Стецько з дитинства бачив мистецтво, борщівські вишиванки. Цей дух вплівся у його творчість, – зазначив директор Борщівського краєзнавчого музею Михайло Сохацький.

Художник під час виставки розповів про свій мистецьких шлях та останні роботи.

– Для мене головне у цій праці – емоційність. Також стараюся відтворювати часові моменти. Наприклад, як у 2014 році, коли москаль на нас напав, у мене ці події вилилися у картину. Створив нові роботи також вже під час повномасштабної війни. На них – воїни, які проливають кров за волю України, розповів Василь Стецько.

Діятиме виставка до квітня. Вхід – вільний.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.