Героїзм та патріотизм чекає на тернополян у стінах "Перемоги" (ФОТО)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  31.01.2017

У «Перемозі» розпочав функціонувати  Інтерактивний музей бойових побратимів, який був створений за ініціативи ГО «Об’єднання Бойових Побратимів» та за підтримки міської ради.

Як розповідає його директор, артилерист 5-го окремого батальйону української добровольчої армії Ігор Войцехівський, на сьогоднішній день такий музей є найбільшим на Західній Україні, адже там представлено понад двісті експонатів із зони проведення АТО.

«Одним з основних напрямків роботи нашої організації «Об’єднання Бойових Побратимів»  та музею є національно-патріотичне виховання молоді. Я є куратором даного проекту. Музей відкрили 22 січня і він буде діяти постійно. В першу чергу, ми цей музей відкрили для учнів та студентів, щоб вони приходили, ознайомлювались із сучасною історією України, щоб тут проводились відкриті уроки на тему патріотизму, на тему любові до України. Разом з тим, кожного дня сюди може завітати від кількох десятків до ста тернополян», - розповідає Ігор Войцехівський.

За його словами, до уваги відвідувачів тут представлені зразки гранат, гільз, набоїв – всі вони вихолощені. Також, є озброєння, безпілотник,  особисті речі та трофейні речі бійців, однак, найбільшою цінністю музею – є особистість на війні.

«Саме тут представлені фотографії бійців з різних куточків України. Всі вони відзначились – кожна людина, яка там козачила вже проявила себе як патріота та показала свій героїзм. Я можу розказати про історію воїнів, розповідаю власні пережиття, ділюсь із відвідувачами своїми спогадами. Повірте, кожну екскурсію я знову і знову ту війну переживаю. Немає такого, щоб щось приписати чи підкорегувати. Єдине, що я можу собі дозволити – це пожартувати, тому, що на війні без жартів ну ніяк», - ділиться із «СОРОКОЮ» Ігор Войцехівський.

 

Він щиро розповідає про кожен експонат, ділиться цікавими життєвими історіями не лише своїми, а й інших побратимів і радо приймає відвідувачів музею, адже про події на Сході повинен знати кожен і розуміти, що саме сьогодні твориться сучасна українська історія.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.