Версія для друку

У тернопільському парку люди занурюються в холодну воду, щоб бути здоровими весь рік (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 19.01.2023

Святкування Водохреща у Тернополі традиційно розпочалося у парку «Сопільче».

Саме тут щороку сотні людей занурюються в ополонку поблизу ГО «Тернопільський клуб любителів загартовування і зимового плавання “Нептун”». Цьогоріч, звісно, охочих було менше, однак кілька десятків людей такий пірнули у холодну воду.

На місці діє пункт обігріву. Також тут варять теплу кашу та чай, тож люди можуть зігрітися одразу після занурення. За порядком та безпекою стежать правоохоронці і рятувальники.

На початку дійства місцеві священнослужителі освятили воду. Серед тих, хто сьогодні купається, є як досвідчені моржі, так і зовсім новачки. Цьогорічна тепла погода, схоже, спонукала зануритися навіть тих, хто давно хотів це зробити, але не наважувався через морози у попередні роки.

Тернополянка Віра каже, моржуванням займається вже 9 років, тож пірнути у холодну воду для неї не є проблемою.

– Я зовсім ніяк не готувалася. Просто зайшла у воду. Добре пам’ятаю своє перше занурення. Це було 9 років тому. Погода була такою ж самою – плюсова температура. Однак набагато краще пірнати, коли сильний мороз. Тоді відчуття зовсім інші – тілом пробігають мурашки і ти отримуєш сильний приплив енергії. Я вірю, що Йорданська вода змиває гріхи та додає здоров’я. Після занурення емоції дуже піднесені. Сил багацько, аж хочеться бігти і щось робити, поділилася з «Сорокою» Віра.  

Досвідчені моржі наголошують, перед пірнанням варто підготуватися не лише фізично, але й духовно. Тоді Йорданська вода принесе здоров’я та енергію на весь рік.