Змагання з катання на скейтборді та майстер-класи: у Тернополі стартував проєкт "Відкрийте спорт"

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 08.06.2022

У Тернополі стартував інформаційно-спортивний проєкт "ВідкрийТЕ спорт", організований управлінням розвитку спорту та фізичної культури Тернопільської міської ради.

У парку Національного відродження вчора охочих навчали кататися на скейтборді.

Діти, які вже знайомі з цим видом спорту, могли взяти участь у міні-змаганнях. Загалом до них долучилися близько сорока дітей, каже директор СДЮСШОР "Екстрім" ТМР Тетяна Романишин.

– Сьогодні в рамках проєкту ми представляємо у форматі міні-змагань один з видів спорту, яким можна займатися в нашому місті – катання на скейтбордах. Усі охочі можуть долучитися, для цього потрібно мати скейтборд, екіпірування та вміти кататися, аби проїхати трасу. А для тих, хто хоче навчитися, наші тренери можуть провести невеличкий майстер-клас, – говорить Тетяна Романишин.

Учасники змагалися у п’яти вікових категоріях, наймолодша – діти від 2014 року народження.

Тернополянка Ангеліна катається на скейтборді 4 роки.

– Тут сьогодні тому, що хочу позмагатися. Взимку катаюся на сноуборді, а влітку міняю його на пенніборд. але подобається мені і те, і те, – розповідає дівчина. – Траса сьогодні не дуже складна. Інколи можна збитися, але загалом бувало і важче.

Призерами змагань стали 15 учасників. Крім того, гості заходу могли взяти участь у майстер-класі з балансборду та слеклайну (ходіння по натягнутій стропі).

Сьогодні я навчала охочих базових рухів ходіння по слеклайну, так як це – штука непроста.  Охочих спробувати було достатньо як серед дітей, так і серед дорослих, – каже представниця школи SUP серфінгу «B`SUP School» Олена. Як і в скейтбордингу, як і в сноубордингу та у всіх складнокоординаційних видах спорту, у слеклайні нам, в першу чергу, потрібен баланс. Його потрібно натреновувати.

Впродовж трьох місяців заходи пов'язані з різними видами спорту проводитимуть в парках, на майданчиках та у спортивних залах міста.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.