У Тернополі дорослих та дітей навчали, як поводитися з вибухонебезпечними предметами (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 03.06.2022

Сьогодні у фойє ТРЦ «Подоляни» відбулася акція «Мінна безпека», організована співробітниками Головного управління ДСНС України у Тернопільській області.

У заході взяли участь фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення та працівники навчально-методичного центру цивільного захисту області.

Головною метою заходу було пояснити дітям та дорослим, як діяти при виявленні вибухонебезпечних предметів, говорить полковник служби цивільного захисту, начальник навчально-методичного центру цивільного захисту Тернопільської області Юрій Григорович.

 – У першу чергу, потрібно розуміти, що будь-який підозрілий предмет вже є вибухонебезпечним. Особливо зараз, коли наша держава перебуває в умовах війни, каже Юрій Григорович. Якщо цю річ знайшла дитина, вона має розповісти про це дорослим. Якщо ж доросла людина, то має повідомити про це або ДСНС або поліцію. За можливості варто обгородити місце знахідки і викликати рятувальну службу.

Маленькі відвідувачі заходу мали не лише почути корисну інформацію, але й приміряти захисне спорядження, яке використовую піротехніки ДСНС під час виконання завдань.

– Сьогодні я побачив багато різних снарядів, різновидів гранат, бинтів, військових аптечок і металошукачі, які мені дуже сподобалися. На мене навіть одягли бронежилет з каскою, – розповідає 10-річний учасник акції Віталій Павук. Тепер я знаю, що потрібно робити, коли побачу підозрілий предмет. Треба відійти на безпечну відстань і подзвонити рятувальникам або в поліцію.

Дванадцятирічна Яна Легка каже, тепер знатиме, що робити у таких випадках.

– Я читала листівки, які мені тут надали і дізналася, що є різні вибухонебезпечні предмети. Якщо  я їх побачу, то мушу терміново подзвонити за номером «101», аби їх забрали та знешкодили, щоб ніхто не поранився, – говорить дівчинка.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.