У Тернополі вперше презентували виставку київського художника «Україна. Війна. 2022» (фото, відео)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 27.05.2022

У Тернополі презентували виставку київського митця Артема Андрейчука (Kaffelman) під назвою «Україна. Війна. 2022». 

В креативному кластері  «Na пошті» представили 13 картин художника. У них автор відтворив власні емоції пов’язані з тим, що відбувалося у місцях його дитинства – Бучі, Ірпені, Ворзелі під час окупації ворожими військами.

– Це таке експресіоністське відображення того, що переживає митець залишаючись в Києві. До того ж його рідні мешкали в районах, які найбільше постраждали від російського вторгнення. Дідусь з Бородянки, тому Артем часто проводив там дитинство. Тож всі ці події йому дуже відгукуються та болять, проте він знаходить сили малювати, бо художник не може не писати картини. Мистецтво є тим, що підживлює, дає ресурс. Художник сподівається, що відвідувачам ці роботи також дадуть наснаги пережити те, що з нами відбувається сьогодні, – каже організаторка виставки Марічка Юрчак.

Усі роботи представлені в експозиції були створені протягом останніх кількох місяців, тож вперше переглянути їх можна саме тут, у Тернополі.

Крім того, це перша виставка художника у нашому місті. Раніше він відвідував його як учасник гурту «Blake Maloka».

Приїхати на відкриття виставки митець не зміг. Однак, попри це відвідувачі змогли перейнятися відчуттями та переживаннями автора, відтвореними в картинах.

 – В інстаграм-профілі кластеру «Na пошті» я побачила публікацію про відкриття виставки і мені захотілося потрапити на цей захід, – розповідає тернополянка Анастасія. – Щодо самих картин то вони мені сподобалися, що абстрактні, що більш чіткіші. Особливо дивлячись на абстрактні роботи кожна людина бачить щось своє, відчуває якісь власні емоції. Однак всі вони пов’язані з тим, що нас зараз найбільше болить  – ця війна. Думаю, автор зміг гарно передати свої настрої.

Відвідати виставку можна до 15 червня.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.