У Тернополі ялинку засвітили від Вифлеємського вогню (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  20.12.2016

Вчора, 19 грудня, у вечір Святого Миколая у Тернополі урочисто засвітили новорічну ялинку. Саме з цього дійства і розпочався у місті цикл новорічно-різдвяних святкувань.

Сотні тернополян прийшли на Театральний майдан, аби побачити ялинку у святковому вогні. Вона, до слова, цьогоріч лише дещо змінила ілюмінації.

Священнослужителі освятили шопку, де вже гостюють ягнята. Згодом розпочався власне святковий концерт. На головну сцену виходили колядники, ангели, сам святий Миколай. Із Вифлеємським вогнем завітали також «пластуни».

  Скаути і пластуни мають традицію – поширювати вогонь світла, добра і миру по всьому світу, – розповів Дмитро Сиротюк, голова Тернопільського Пласту. – І пластуни в Тернополі займаються саме цією акцією. Ми привезли вогонь з Австрії вже два дні тому і зараз поширюємо Тернополем. Вчора ми передали вогонь тернопільській громаді у Катедрі. А сьогодні ми хочемо, щоб цей Вифлеємський вогонь, який символізує світло, добро, мир, освітив Тернопіль і ми рухалися до добробуту і злагоди.

Після озвучення відліку «десять, дев’ять, вісім, … один» символічно від вогню з Вифлеєму ялинка Тернополя засяяла синьо-жовтими барвами.

 

До слова, цього року на майдані біля ялинки розмістили «Файне зимове містечко»: ковзанку під відкритим небом та дерев’яні будинки обабіч із солодощами, гарячими напоями та сувенірами.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.