В пам'ять про Героїв у Тернополі розвішали кілька сотень паперових янголят (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Мар'яна Креховець 17.02.2022

На площі Героїв Євромайдану в Тернополі провели Всеукраїнську тиху акцію «Ангели пам‘яті».

Майже сотня тернополян зібралися біля пам'ятника Небесній сотні, щоб вшанувати Героїв Революції Гідності, які віддали життя за Україну.

Координатором заходу у Тернополі є ГО Асоціація жінок України "ДІЯ" Тернопіль.

Голова організації Ольга Шахін каже, що цьогоріч учасники акції підготували орієнтовно 500 ангеликів в пам’ять про загиблих.

– Дуже важливо, щоб діти і молодь пам’ятали про наших Героїв. Адже пам'ять про них живе, поки ми не забуваємо їхній подвиг. Кількість учасників акції кожного року збільшується. Цього року до нас доєдналися матері загиблих, – каже Ольга Шахін.

Марія Борисівна, мати Героя Небесної Сотні Тараса Слободяна, каже, прийшла на захід вшанувати пам’ять сина.

– Я прийшла, щоб вшанувати як його, так і всіх Героїв Небесної Сотні, які загинули на російсько-українській війні, – говорить Марія Слободян. – Він був спокійний але справедливий, щирий. Не міг стояти осторонь. Завжди казав: «Так не повинно бути». Хотів, щоб все було по-справедливості. Тому нам потрібно боротися далі. Щоб в Україні був мир і всі ми жили по-іншому. Щоб  в майбутньому наші діти, внуки, жили в незалежній, розвинутій державі з мирним небом над головою.

Також до акції долучилися курсанти Тернопільського коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою, студенти Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола та ТВПУ ресторанного сервісу і торгівлі, які й вирізали з паперу ангелят для заходу. Згадати героїв прийшли й військові.

Ми не були в ті дні на Майдані. Але в той час там було багато тернополян та жителів області. Учасниками Революції Гідності стали наші друзі та близькі, – каже військовослужбовець Тернопільського гарнізону Віктор Малишев. – Сьогодні ми тут, щоб вшанувати пам’ять Героїв. Їхній подвиг є проявом любові до України, мужності нашої нації, волі до перемоги, незламності й міцності духу. Життя людське безцінне. Ці Герої віддали найцінніше за нашу незалежність, за щастя наших дітей. Ми будемо це пам’ятати вічно.

Учасники акції вшанували героїв спільною молитвою, а після прикрасили паперовими янголами дерева у Сквері Волонтерів пам’яті Віктора Гурняка. 

До слова, акцію «Ангели пам’яті» завтра також проведуть в десятках інших міст України та у Києві, де до заходу долучаться тернополяни з ангеликами, створеними тут.

Героїв Небесної Сотні вшанують янголятами й у інших країнах світу, таких як: Австрія, Болгарія, Бразилія, Великобританія, Греція, Португалія, Угорщина, Швейцарія тощо.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.