У Тернополі зустріли учасників найпрестижніших світових перегонів ретро-автівок (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Мар'яна Креховець 07.02.2022

Команди Української збірної, які взяли участь у Rallye Monte-Carlo Classique 2022, повернулися додому.

Сьогодні уродженку Тернополя Ольгу Данченко та її екіпаж зустрічали у рідному місті.

ЗАЗ 965, автомобіль, на якому фінішувала команда, впродовж двох днів змагань подолав орієнтовно 1 000 кілометрів.

Під час першого дня змагань на колі Валенс-Валенс у горах автівка зламалася.

– Вже три дні моя команда плаче від щастя. Ми не віримо, що зробили це. Кожен грам в автомобілі важливий тому, що подолати цю відстань на ньому було майже нереально. І така поламка, яка сталася у нашого екіпажу просто на трасі… Хлопці не могли повірити, що ми туди доїхали, а фінішувати не зможемо, – розповідає Ольга Данченко.

Допомогли відновити «Запорожця» незнайомі люди.

– Коли це сталося, я була разом з технічною службою за 145 кілометрів від них. На дорогу нам з механіком потрібно було витратити 2,5 години. В нас не було цього часу. Поки ми вирішували, що ж робити, до хлопців на допомогу приїхали чужі люди – французи. Мій екіпаж на жаль говорить тільки українською і іспанською. Хлопці були з викрутками, шуруповертами зі всім необхідним. Просто люди з вулиці допомогли виправити складну поломку коробки передач. І ми доїхали. напевно ми це заслужили,говорить Ольга Данченко.

Rallye Monte-Carlo Classique 2022 не передбачає розподілу учасників на призові місця. Однак кубки українська збірна таки отримала.

– Ми фінішували, пройшли всі кваліфікації. Хлопці зібрали максимально можливу кількість балів. Відповідно, українська команда була нагороджена, в принципі, за те, що ми брали участь. І звичайно, за оригінальність команди. Наші вболівальники були найкращими.  Ми єдині, хто на піт-стопах стояли і чекали всі команди, – розповідає Ольга Данченко. – Уявіть собі, це – круті повороти, дрифти. Наші технічні служби стояли з прапорами і чекали, відповідно, свою команду. Однак, за всіх вболівали. Нас виділили за оригінальність.

Попри відсутність номінацій, українська команда таки прибула на фініш першою, зазначив пілот авто Павло Данченко.

– В своїй категорії першими приїхали ми. «Горбатим» запорожцем! Загалом на автоперегонах були учасники з 30 країн, – говорить пілот. Максимальна зафіксована нами швидкість автівки – 72-75 кілометрів на годину. Однак це було трішки з гірки. Угору, звичайно, так не буде.

Ольга Данченко каже, зараз тривають переговори з автомобільним клуб Монако, щодо участі української збірної наступного року не лише у цій кваліфікації.

– Особисто я беру переговори про участь наших учасників у 2023-му у Rallye Monte-Carlo Historique. Там беруть участь тюнінговані автівки і, звісно, є призові місця, – говорить автовласниця.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.