Хаскі, біглі та добермани: у Тернополі вперше провели забіг з чотирилапими (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  30.10.2021

Забіг з домашніми улюбленцями сьогодні вранці зібрав у парку Національного Відродження десятки тернополян.

Учасники долали дистанцію у два етапи: спершу ті, хто прийшли з собаками (800 метрів), потім – з кішками (600 метрів).

Такий забіг у Тернополі провели вперше. Його мета – популяризація легкої атлетики та заохочення громадян до систематичних тренувань разом з домашніми улюбленцями. Про це «Сороці» розповіла директорка міського центру фізичного здоров'я населення Вікторія Безгубенко-Гнатишин.

– У такий спосіб ми пропагуємо здоровий та активний спосіб життя. Хочемо показати тернополянам, що, вийшовши на прогулянку з домашнім улюбленцем, можна приємно провести час та оздоровитися. Сьогодні ми не обирали переможців, оскільки забіг – символічний. Тут зібралися господарі з собаками різних порід – від великих до зовсім крихітних, а також бігли й тернополяни з кішками. Тварини отримали іменні медальйони, а їхні власники – солодкі сюрпризи, зазначила Вікторія Безгубенко-Гнатишин.

Загалом участь у забігу взяли 24 тернополяни з домашніми улюбленцями. Серед них – Ірина разом з біглем Арчі.

– Ми вперше беремо участь у такому заході. Попередньо не реєструвалися. Вирішили вранці прогулятися парком й побачили, що тут відбувається забіг, тож долучилися з Арчі, розповіла дівчина.

А ще одна тернополянка Ірина на забіг прийшла з собакою Чілі.

– Регулярно з чоловіком та дітьми беремо участь у спортивних заходах, які організовує Тернопільський міський центр фізичного здоров'я населення. Нашій собачці – 14,5 років, але я вважаю, що в спорті немає вікових обмежень. Будемо сьогодні долати дистанцію удвох. Якщо Чілі втомиться – нестиму її на руках, поділилися учасниця.  

Також кінологи продемонстрували учасникам забігу, як працюють службові собаки.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.