Версія для друку

Тернопільська художниця створила 400 картин у стилі цифрового живопису (фото)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Мар'яна Креховець 04.10.2021

Минулої п’ятниці, 1-го жовтня, у креативному кластері  «Na пошті» презентували виставку тернопільської художниці Валентини Садикходжаєвої у стилі цифрового живопису.

Усього в експозиції представлено 20 робіт мисткині роздрукованих на полотнах, усі інші картини транслює проектор. Загалом їх кількасот.

Працювати з цифровим живописом Валентина Садикходжаєва почала у 75 років.

За словами художниці, протягом року вона створила 400 скетчів у цьому напрямі.

– Цифровий живопис – це не стиль, а можливість просто попрацювати з фотографією та своїми фантазіями, як художник. Вона доступна кожній людині. Звісно якщо є бажання подивитися на речі глибше, – говорить Валентина Садикходжаєва. – Як і в будь-якій справі, ти більше працюєш в голові. Обдумуєш це, уявляєш, а потім втілюєш в життя.

Організаторка виставки " І вам насниться все, що бачилось у сні..." Марічка Юрчак розповідає, що роботи, представлені в галереї, вперше побачила у Фейсбук.

– Я знаю пані Валентину  давно. Вона – художниця і завжди працювала в традиційному живописі. Її картини можна побачити в закладах міста. Кілька місяців тому у мережі побачила, що пані Валентина Садикходжаєва публікує зовсім нові, невластиві для неї роботи. Полотна абсолютно сучасні, цікаві, стильні, тож я запропонувала їй провести виставку, – говорить Марічка Юрчак.

Під час відкриття також діяла інсталяція, де в режимі реального часу усі охочі мали нагоду спробувати намалювати свою роботу, яку проектор одразу транслював просто в центрі галереї.

Ознайомитися з роботами мисткині тернополяни можуть у креативному кластері до 21-го жовтня. Вхід – вільний.