Версія для друку

У центрі Тернополя можна побачити Карпати (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Мар'яна Креховець 27.08.2021

У четвер, 26-го серпня, в креативному кластері «Na пошті» презентували роботи митця з Івано-Франківська Яреми Стецика.

У галереї розмістили орієнтовно 32 роботи присвячені Карпатам.

Організаторка виставки "Ой ви прерії маї" Марічка Юрчак розповідає, що це перша персональна виставка художника у нашому місті.

– Ярема Стецик – митець в широкому розумінні цього слова. Я з ним знайома як з музикантом, учасником гуртів «Перкалаба» та «Перкалабські придатки» але також знала, що він є художником. Мені було цікаво запросити його, адже в Тернополі ще не було презентовано роботи Яреми. В основному тут представлені дуже свіжі картини, деякі з них ще навіть не висохли. І всі вони присвячені Карпатам, розповідає Марічка Юрчак. – Мені дуже імпонувала ця ідея: Карпати з'явилися в центрі Тернополя і ми можемо опинитися в серці Карпат. І щоб підсилити це відчуття, встановили тут намет, біля якого можна випити карпатського чаю. Також запрошую сміливців переночувати в наметі і розповісти про власні враження.

Ярема Стецик  розповідає, що зараз спеціалізується на відтворенні Карпат.

– Зараз я зосередився на тому, щоб малювати Карпати. Хотів  би вдосконалюватися в цьому напрямку. Не знаю, добре я це роблю чи ні, але історично так склалося, що псую полотна Карпатами, – розповідає митець. – Я трішки придивився до них. Бачу, що в світі є гори з якогось боку кращі, вищі, однак тут я щось ловлю емоційно глибше. Трохи знаю, вивчаю  зсередини, бо там часто буваю. Я бачу, що цю емоцію Карпат не покаже ніхто, крім нас самих.

Крім того, до роботи над одним з полотен тернополяни могли долучитися та доповнити малюнок.

– Мені не цікаво індивідуально розвиватися взагалі. Те, що прийде від людей буде несподіванкою для мене, адже створено іншими руками та головою. Це точно це буде щось таке, що я сам би не створив,  – додає художник.

Переглянути у креативному кластері роботи художника тернополяни можуть до 19-го серпня. Вхід – вільний.