Газові мережі – громадам, відмінникам – премії: що ухвалили депутати Тернопільської облради на сесії (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  19.08.2021
Учора, 18 серпня, депутати Тернопільської обласної ради зібралися на четвертому пленарному засіданні.
 
Обранці плідно попрацювали – ухвалили низку господарських питань та чимало звернень до центральної влади.
 
Депутати підтримали адресовану обласній раді петицію «Поверніть газові мережі». Йдеться про ініціювання передачі газорозподільних мереж, які розташовані в межах Тернопільської області, з державної власності до спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Тернопільщини. Для вирішення цього питання депутати утворили комісію.
 
– Передача газорозподільних мереж у комунальну власність стане запобіжником необґрунтованого підняття тарифів на розподіл природнього газу. Дозволить громаді контролювати монополіста, в користування якого передані газорозподільні мережі. Також дозволить збільшити надходження до місцевого бюджету, а відтак забезпечити, зокрема, додаткові механізми захисту малозабезпечених верств населення (сиріт, пенсіонерів, інвалідів та інших громадян),  йдеться у тексті петиції.
 
Під час сесії обранці ухвалили звернення до центральних органів влади щодо насильного переселення українського населення з території сучасної Польщі. У тексті звернення йдеться про необхідність ухвалення закону з наданням об’єктивної політичної і правової оцінки насильного переселення у 1944–1951 роках українського населення з території сучасної Польщі як депортації за національною ознакою, а також надання постраждалим статусу депортованих осіб.
 
Ще одне звернення депутатів облради до центральних органів влади стосувалося підтримки проекту Постанови Верховної Ради України «Про відзначення 80-річчя створення Української Повстанської Армії».
 
За пропозицією голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка обранці проголосили 2022 рік в Тернопільській області Роком Ярослава Стецька.
 
Також депутати звернулися до Президента України щодо присвоєння звання Героя України із врученням ордена Держави Євгену Коновальцю (посмертно).
 
Під час засідання сесії депутати підтримали й рішення щодо преміювання учнів і студентів закладів освіти Тернопільської області, які набрали 199 та 200 балів на ЗНО.
 
Також депутатський корпус підтримав проект рішення «Про надання  комунальному некомерційному підприємству «Тернопільський обласний клінічний онкологічний диспансер» Тернопільської обласної ради дозволу на отримання кредиту з метою придбання медичного лінійного прискорювача».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.