Сесія Тернопільської облради сьогодні не відбулася: депутати не з’явились, але прийшли ветерани (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  21.07.2021
Через відсутність кворуму сьогодні, 21 липня, не відбулася чергова сесія Тернопільської обласної ради.
 
У сесійній залі були присутні лише 25 депутатів з 64. Саме тому голова облради Михайло Головко заявив, що засідання переносять на серпень.
 
– Ми не можемо провести сесію обласної ради, оскільки немає кворуму. Наступного разу зберемося вже у серпні. З керівниками фракції ми погодимо конкретну дату. Думаю, це буде вже тоді, коли ми підготуємо бюджет і зможемо нормально попрацювати,  зазначив Михайло Головко.
 
Попри це, до сесійної зали увійшли ветерани Тернопільщини, які висловили своє обурення з приводу можливого виступу російських гуртів на масштабному фестивалі «Файне місто», який відбуватиметься 28 липня – 1 серпня. Вони зазначили, що запрошення проросійських музичних гуртів до Тернополя – це приниження честі та гідності українських військових.
 
– Виникає запитання: хто має вплив на таких організаторів, якщо ні міська, ні обласна рада не можуть «вправити мізки» таким людям?  підкреслив військовий доброволець Олександр Починок.
 
Натомість голова обласної ради наголосив на тому, що повністю підтримує ветеранів та вважає запрошення російських гуртів на фестиваль неприпустимим. Михайло Головко доручив комісії вивчити це питання.
 
– Ми вас цілком підтримуємо! Від імені обласної ради я кажу, що ми засуджуємо приїзд виконавців з країни-окупанта на фестиваль «Файне місто». Завтра відбудеться засідання комісії. Запрошуємо вас, організаторів та закликаємо правоохоронців й СБУ надати правову оцінку цій ситуації,  резюмував Михайло Головко.   

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.