Версія для друку

У Тернополі ветерани вимагають відмінити виступ російських гуртів на фестивалі «Файне місто» (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  20.07.2021

Представники ветеранських організацій Тернопільщини сьогодні, 20 липня, провели під стінами Тернопільської міської ради акцію протесту «Російське вбиває».

У такий спосіб патріоти висловили своє обурення з приводу можливого виступу гуртів з країни-окупанта на масштабному фестивалі «Файне місто», який відбуватиметься 28 липня – 1 серпня

Вони закликали мерію не запрошувати до Тернополя проросійські музичну гурти, адже це принижує честь та гідність українських військових.

– Фестиваль «Файне місто» – сильне надбання Тернопільської громади. Сотні волонтерів ти тисячі гостей роблять потужне культурне видовище, яке стало візитівкою Тернополя. Про нас почали говорити як про фестивальний центр, але останні три роки «хлопаки» забули про те, що йде війна й почали привозити російські команди. Вже піде восьмий рік війни, а до нас досі вільно можна їздити з Росії, – зазначив громадський активіст, ветеран російсько-української війни Назар Сарабун.

До учасників акції вийшла очільниця управління культури та мистецтв міської ради Світлана Козелко. Вона наголосила на тому, що міськрада не є співорганізаторами «Файного міста».

– Мені приємно, що ви проявляєте свою патріотичну позицію, але запевняю вас, що Тернопільська міська рада і управління культури не є співорганізаторами заходу. Так, ми підтримуємо фестиваль, бо це музична платформа, на яку приїжджають тисячі туристів. Це – фестиваль музики, свободи. І він має право на існування, але це не означає, що ми підтримуємо ці російськомовні гурти. Міська рада направила лист у поліцію та організаторам фестивалю для вивчення цього питання, – розповіла Світлана Козелко.

Однак ветеран Назар Сарабун зауважив, що відповідний лист мерії учасників акції не влаштовує.

– Це розпорядження говорить про те, що все-таки гурти будуть виступати. Нам, людям, які захищали цю країну, немає чого втрачати. Тому робитимемо все можливе, щоб виступів цих виконавців не було, – обурився Назар Сарабун. – Зрозумійте, що поступаючись малим, ми втратимо велике. Якщо ми дозволимо комусь прийти до нас в дім й виставити на стіл брудне взуття, то завтра він у цьому взутті залізе у нашу спальню, ляже у наше ліжко, і це для нього норма культури. Ми маємо бути трохи вищими. В нас є якесь почуття гідності. Нам не потрібна показова повага до ветеранів!