Версія для друку

Танці, малювання та поліція: як у Тернополі святкували День захисту дітей (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Мар'яна Креховець 01.06.2021

Сьогодні у парку імені Тараса Шевченка тернополяни разом з малечею мали нагоду весело та з користю провести час.

До Міжнародного дня захисту дітей у парку встановили понад 24 локації.

Загалом дорослих та малечу чекало понад 50 різних атракцій, каже начальниця міського управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей Христина Білінська.

— Сьогодні, в перший день літа, ми відзначаємо День захисту дітей. Захід організувала Тернопільська міська рада спільно з нашими партнерами — поліцією, центром соціальних служб, навчальними закладами, громадськими та благодійними організаціями тощо, — розповіла Христина Білінська. — Мета даного заходу - не лише провести розважальні заходи, як це зазвичай прийнято  робити 1-го червня, але й розказати дітям про їхні права. Тому що це дуже важливо. Діти мають права, мають обов’язки, а також можуть отримувати належний захист, якщо вони його потребують.

Під час святкування малеча мала нагоду як подивитися виступи танцювальних колективів міста, помалювати, створити оригамі, розписати пряники так і познайомитися з службовими собаками правоохоронних органів та посидіти в поліцейській машині.

Наприклад, на локації Товариства Червоного Хреста України діти могли дізнатися, як допомогти постраждалим.

— Сьогодні ми навчали  дітей надавати першу допомогу. Зокрема, як допомогти людині при різних видах кровотеч. Вчилися бинтувати, а в якості наших «постраждалих» були м’які іграшки — бинтували їм лапки  і інші частинки тіла. Старших дітей, а також дорослих ми вчили надавати допомогу вже більш глибшого характеру —  проводити серцево-легеневу реанімацію. Усім учасникам, які завітали до нас на локацію, ми давали подаруночки, — розповідає інструктор з першої допомоги Товариства Червоного Хреста України Олексій Шейка. — Дітей було дуже багато  — десь понад 500 учасників. Думаю, в нас одна з найвідвідуваніших локацій. Ми як розпочали роботу, так безперестанку її й продовжуємо: показуємо, навчаємо, проводимо майстер-класи і даємо відповіді на запитання.

Поділилися враженнями від святкування й маленькі тернополяни.

— Найбільше міні сподобалося, звичайно, виступати, — каже Саша. — Ще ми розмальовували пряники і їли їх. Також мені намалювали маску Бетмена на лиці і вона мені  дуже сподобалася.

Маленька містянка Марта додає, що хоч на свято з мамою прийшла нещодавно їй воно також подобається.

— Ми малювали малюнок для конкурсу і сьогодні прийшли з мамою забрати  подаруночок і подяку, — розповідає Марта.

Ще один маленький тернополянин Денис додає, що йому сподобалося все.

— Я сидів в поліцейській машині, стрибав на батуті і мені тут взагалі все сподобалося. Навіть малювання. Я малював природу. Але най-найбільше мені сподобалися пістолети, — розповідає хлопчик.