Версія для друку

Політики та туроператори з'їхалися на Збаражчину, щоб обговорити туристичний потенціал Тернопільщини

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Мар'яна Креховець 28.05.2021

Учора, 27-го, травня відбувся туристичний форум «Мандруй Україною. Тернопілля».

На круглому столі, який провели у Збаразькому замку, були присутні голова Тернопільської ОДА Володимир Труш, заступниця міністра культури та інформаційної політики Лариса Петасюк, голова Державного агентства розвитку туризму України Мар'яна Олеськів, а також народні депутати та туроператори з різних міст України.

Учасники форуму обговорили туристичні перспективи та найбільш привабливі локації області.

– Сьогодні Тернопільщина готова відкрити свої обійми для всіх туристів, які хочуть приїхати. Ми маємо, що показати. Під час цього форуму якраз і обговорювалися можливості зробити Тернопільщину більш туристично-привабливою, – каже голова Тернопільської ОДА Володимир Труш. – Сьогодні прозвучало дуже багато розумних думок та  хороших ідей. Була, звичайно, й критика щодо процесів, які проходять в тих чи інших туристичних галузях Тернопільщини. Звісно, ми зробимо висновки і, думаю, що завдяки спільній роботі у нас буде такий туристичний продукт, який можна буде представити не тільки в Україні а й іноземним туристам.

Важливість розвитку внутрішнього туризму у часи пандемії підкреслила й голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів.

– Вперше за останні роки про туризм активно говорять. Всі, від президента до громад, розуміють, що саме туризм є одним з поштовхів для економічного розвитку, не лише країни, а й безпосередньо регіонів та місцевостей, – каже Мар’яна Олеськів.   Як агенції, котра відповідає саме за реалізацію промоційної кампанії «Мандруй Україною», нам дуже важливо відкривати для людей ті частини України, які є цікавими і мають великий туристичний потенціал. Тернопільщина є одним з недооцінених регіонів просто тому, що люди  не знають. Тому далі ми будемо робити все, щоб показати Тернопільщину українцям.