У Тернопільській ОДА презентували традиційний український одяг (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Мар'яна Креховець 20.05.2021

Сьогодні, о 10:30, до Всесвітнього дня вишиванки у фойє Тернопільської обласної державної адміністрації відбулося відкриття тематичної виставки.

Присутні могли розглянути представлені на виставці стародавні предмети українського побуту з фонду Тернопільського обласного краєзнавчого музею, колекцію ляльок-мотанок у національному одязі тернопільської майстрині Людимили Павлової.

 Також містяни мали нагоду ознайомитися з колекцією українських національних костюмів, створених теребовлянською майстринею художніх промислів з вишивки Уляною Перхалюк.

– Думаю, всі  вишивки, які в нас залишилися в бабусиних скринях, будуть жити доти, доки в кожного в душі буде це непереборне відчуття єдності та любові до того, що ми маємо і продовжуємо, відтворюємо в нових наших репліках в нових сорочках. Тому дай Боже, щоб кожен з нас творив і вишивав, бо в вишивці, в кожному стібку, в кожному узорі захований певний код нації і основне, що у вишивці є молитва, яка супроводжує нас протягом всього життя, – каже Уляна Перхалюк.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

22.04.2024 soroka
Не лише за бюджетні кошти: Надал особисто від себе передає допомогу на фронт
На днях мер Тернополя Сергій Надал передав бійцям 16-го окремого батальйону генератор та старлінк з…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.