У центрі міста понад сотню тернополян вшановували пам'ять Кобзаря (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Мар'яна Креховець 09.03.2021

У Тернополі відзначили 207 річницю з дня народження символу України, видатного українського поета, прозаїка, драматурга, художника Тараса Григоровича Шевченка.

Біля пам’ятника Кобзареві сьогодні зібралися громадські та політичні діячі міста і області, священнослужителі та небайдужі містяни.

Після панахиди, тернополяни зачитали найвідоміші поезії та співали пісні за  віршами Кобзаря.

— Ми зібралися, щоб вшанувати Тараса Григоровича Шевченка, який був посланий нам в час національного гніту, печалі та образи. Тоді, коли українці не мали жодних надій і сподівань небо нам дало Пророка, — каже голова Тернопільської обласної ради  Михайло Головко.  — Читаючи його вірші обпікаються губи адже такі пекучі слова, які зачіпають оголені нерви й душу кожного українця пробуджували не одне покоління. На Кобзареві виховувалися Січове Стрілецтво, вояки Української повстанської армії. Тарас Григорович Шевченко — це батько українського націоналізму, який заклав його основу.

На звершення до монументу Кобзареві містяни поклали квіти.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.