Версія для друку

В пам'ять про Героїв у Тернополі розвішали кілька сотень паперових янголят (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Мар'яна Креховець 19.02.2021

Сьогодні на Площі Героїв Євромайдану відбулася тиха акція “Ангели пам'яті”.

Понад сотню тернополян зібралися біля пам'ятника Небесній сотні, щоб вшанувати героїв Революції Гідності, що віддали життя за Україну.

Як зазначила організаторка заходу у Тернополі Ольга Шахін, його мета – згадати полеглих героїв.

– Вже третій рік поспіль ГО «Асоціація жінок України «Дія»» організовує тиху акцію “Ангели пам'яті”, ініційовану співачкою та громадською активісткою Анжелікою Рудницькою, – каже організаторка акції  Тернополі Ольга Шахін. – Ми виготовляємо паперових ангелів, нагадуючи нашому  поколінню, що герої померли не даремно. Вони оберігають нас з небес і ми про них пам’ятаємо.

Після спільної молитви люди розвісили на деревах паперових янголят.

За словами організаторів, до створення фігурок долучилися учні ЗОШ №23, №25, №11 та вихованці 31-го садочку. Діти зробили своїми руками декілька сотень ангеликів проте, у зв'язку з карантинними обмеженнями та холодною погодою прийти на захід не змогли. Зі своїми янголами на акцію прийшли також студенти Галицького коледжу імені В'ячеслава Чорновола.

– Цю акцію проводять вже третій рік поспіль і ми завжди радо долучаємося. Радо бо це – наш обов’язок: молитися за наших героїв, які відійшли до вічності поклавши життя за незалежність України, – каже отець Роман Загородний настоятель парафії Положення Чесної Ризи Пресвятої Богородиці УГКЦ в Тернополі. Тепер ми повинні робити все, щоб їхня жертва була не даремною. Щодня працювати над тим, аби наша країна процвітала, а ми були гідними її синами. Нашим героям – честь і хвала. В подальшому будемо молитися, щоб Господь якнайшвидше прийняв їх в своїй вічній обителі.

Долучилися до тихої акцій й військовослужбовці.

– Сьогодні я тут, щоб віддати шану тим людям, які поклали життя заради нашої неньки. Я це пропустити не міг. Пам'ять про те, що зробили ці люди – рушійна сила для того, щоб ми розвивалися, як незалежна й самодостатня країна і щоб все в нас було добре, – каже військовослужбовець Віктор Агеєв.

До слова, окрім Тернополя тиху акцію ангели пам'яті провели не лише в інших українських містах, а й та в інших країнах: Америці, Греції та Польщі.