Депутати Тернопільської облради зібралися позачергово, аби не допустити підвищення тарифів та продовження локдауну (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 21.01.2021

Четверте пленарне засідання першої сесії Тернопільської облради сьогодні, 21 січня, розпочалося із благословення священників.

Архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон вручив голові Тернопільської обласної ради Михайлу Головку копію Пересопницького Євангілія. Опісля коляди та окроплення свяченою водою обранці приступили до роботи.

Сьогоднішнє позачергове засідання фракції та голова облради скликали, аби висловити своє обурення спробою підвищити тарифи на комунальні послуги, а також не допустити продовження так званого нокдауну в Україні та неправомірного обмеження людей на працю.

Відтак, в результаті тривалих виступів та обговорень сесія ухвалила звернення депутатів до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України,  Фонду державного майна України, Антимонопольного комітету України щодо необґрунтованого підвищення тарифів на комунальні послуги.

– Нововведені тарифи на послуги з розподілу газу обурюють і виникає питання – хто ж є справжнім власником розподільних мереж. Ця  інфраструктура створена коштами державного та місцевого бюджетів і в значній частині коштами громадян. Станом на сьогодні саме такі газорозподільні мережі стали інструментом в руках облгазів для нищівного здирництва українців, – йдеться у зверненні.

Також під час засідання облрада ухвалила ще одне звернення до Президента України Зеленського В.О., Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення продовження локдауну в Україні та неправомірного обмеження права на працю.

– Ми вважаємо, що рішення Кабінету Міністрів України щодо впровадження жорстких обмежень сформоване без будь-якого дослідження, без врахування позиції органів місцевого самоврядування, ніяким чином не допоможе подолати COVID-19, йдеться у зверненні.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.