Тернополяни принесли взуття на Театральний майдан й закликали не мовчати про насильство (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 02.12.2020
Кількадесят пар взуття сьогодні, 2 грудня, принесли на головну площу Тернополя.
 
У такий спосіб тернополяни, представники громадських організацій висловили підтримку жертвам домашнього насилля. Вже вдруге організувала акцію ГО «Асоціація жінок України "Дія"».
 
На Театральний майдан принесли не тільки жіночі туфлі, але й чоловіче та дитяче взуття, яке відправлять в Луганську область людям, що постраждали від масових пожеж.
– Сім’я – це безпечний та затишний дім, маленький світ, у якому все звичне і зрозуміле. Дуже прикро констатувати, що є багато людей, які не те що не відчувають підтримки та затишку вдома, а ще й перебувають під тиском психологічного, економічного та сексуального насильства. Найчастіше стають заручниками жінки та діти. Ми звертаємося до всіх: якщо у вас виникла така неприємна ситуація чи у ваших близьких, не залишайте її без уваги. Ми не покинемо нікого у біді – ні вас, ні ваших діток. Звертайтеся до громадських організацій і пам’ятайте, що допомога завжди поруч,  зазначила учасниця акції, голова ГО «Захист», депутатка Тернопільської міської ради Мар’яна Головко.
 
Закликала людей реагувати на факти насильства й учасниця акції Анастасія Лужецька.
 
– Насильство не може бути приватною справою. Ми платимо податки, аби утримувати гарячі лінії, щоб працювала безоплатна правова допомога, діяли центри соціальних служб. Всі ці податки ми платимо з власної кишені. Якщо ми реагуватимемо відповідним чином щодо вчинення насильства – будемо викликати поліцію і робити зауваження кривдникам, то платитимемо менше податків. Коли говоримо про насильство, люди часто думають, що це – чужа справа, яка їх не стосується. Однак це не так. Насильство впливає на наше суспільство, на наших дітей, на нашу свідомість,  підкреслила дівчина.
 
Взуттєву інсталяцію в Тернополі організували у рамках загальнонаціональної акції «16 днів проти насильства». Вона стартувала на Тернопільщині 25 листопада, а триватиме до 10 грудня. Упродовж цих днів проводять різноманітні заходи, аби привернути увагу суспільства до проблем насильства в сім’ї, торгівлі людьми, захисту прав жінок та дітей.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.