Новий голова-свободівець, присяги і вітання: відбулася перша сесія Тернопільської облради нового скликання (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 25.11.2020
Перше пленарне засідання Тернопільської обласної ради сьомого скликання відбулося сьогодні, 25 листопада. Воно було тривалим та доленосним, адже вирішувалося, хто ж керуватиме областю наступних п’ять років.
 
До роботи приступили 64 депутати, які є представниками шести політичних партій – «Європейська солідарність», «Свобода», «За майбутнє», «Слуга народу», «Батьківщина», «Довіра».
 
На початку сесії голова Тернопільської обласної територіальної виборчої комісії Галина Щигельська оголосила результати місцевих виборів та підбила підсумки.
 
Священнослужителі благословили новообраних депутатів на добрі справи та плідну роботу.
 
– Щиросердечно вітаю вас у цій ошатній залі. Бажаю успіхів на вашому нелегкому поприщі. Пам’ятайте про те, що ви обрані на дуже короткий час і вас обирали люди. Пам’ятайте про те, що ви повинні бути прикладом. Те, що пообіцяли, виконуйте. Дотримуйтеся усіх задуманих поступових кроків у цьому тимчасовому житті, де ми всі з вами є гостями. Пам’ятайте, що ви маєте залишитися людьми, від яких не будуть переходити на інший бік тротуару через три-п’ять років. Залишайтеся такими, як обіцяли на бігбордах, телебаченню, радіо, інтернеті, – звернувся до депутатів архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон.
 
Головою обласної ради шляхом таємного голосування обрано свободівця, кандидата економічних наук, народного депутата України VII-VIII скликань Михайла Головка. Його кандидатуру підтримали 38 депутатів.
 
– Тернопільщина – це особливий край, який має славетну історію, унікальну культуру, а люди тут виховані в релігійному та патріотичному дусі. Історично так склалося, що наш край відгравав основну роль в державотворчих процесах. Ми першими піднімалися на захист українських цінностей та національних інтересів. Зараз перед нами, депутатами сьомого скликання Тернопільської обласної ради, стоять нові виклики та завдання. Наші виборці покладають на нас великі сподівання і мають велику надію, що ми спільними зусиллями, консолідованою співпрацею можемо вирішити нагальні проблеми Тернопільської області. Ми маємо якомога краще реалізувати можливості в рамках Тернопільської облради, аби вона стала дієвим органом місцевої влади. Тернопільська обласна рада має стати місцем, де будуть враховуватися і збалансовуватися інтереси всіх мешканців області. Співпраця з Тернополем, розвиток центральної агломерації стануть нашими пріоритетами, адже успіх Тернополя дасть поштовх до розвитку всієї області,  зазначив Михайло Головко.
 
Новобраний голова обласної ради подякував за довіру й озвучив кандидатури заступників. Так, шляхом таємного голосування першим заступником голови обласної ради обрали Володимира Болєщука від партії «За майбутнє», заступником – ексголову облдержадміністрації, «слугу народу» Ігоря Сопеля. Їхні кандидатури також підтримали 38 депутатів. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.