Тернополяни вперше побачили фільм «Мати апостолів» напередодні великої прем’єри (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 14.11.2020
Допрем’єрний показ фільму «Мати апостолів» відбувся у тернопільському кінотеатрі «Злата» у четвер, 12 листопада.
 
Військова драма заснована на реальних подіях та присвячена матерям, діти яких загинули, захищаючи Україну. Співавтором та режисером проекту став Заза Буадзе.
 
У Тернополі показ організувала голова громадської організації «Захист» Мар’яна Головко. Презентували фільм тернопільським глядачам продюсер Дмитро Овечкін та актори Наталія Половинка, Світлана Осипенко, Сергій Медін.
 
– На такі фільми не надихають події, а вимушена болюча тема. За останні 6 років війни ми, кіновиробники, знімаємо стрічки про наших захисників, але я вважаю, що тема матері не менш важлива. Хто як не матір знає біль, коли відпускає сина на війну. Тема матерів не менш чуттєва, болюча, аніж всі інші теми у кінометаографі, – зазначив продюсер фільму Дмитро Овечкін. – Я хочу подякувати людям, які ще на початку зародження ідеї фільму дуже підтримали й допомогли, правильно організували поштовх до виробництва. Це – Михайло Головко і Пилип Іллєнко. Вони своєчасно підставили своє плече. Завдяки їх підтримці ви зможете побачити цей фільм. Також дякую Мар’яні Головко, ГО «Захист» за організацію цього заходу й «Спілці жінок Тернопільщини».
 
Дмитро Овечкін розповів, що в основу фільму – реальні події 2014 року. У головній сюжетній лінії йдеться про військово-транспортний літак АН-26, який з Вінниці полетів на Схід з гуманітарним вантажем. Його було збито ракетою. Із 7 членів екіпажу 5 вистрибнули з парашутами, а ще двоє, на жаль, не встигли. Один із них – командир літака. У фільмі мати (Наталія Половинка) дізнається про падіння літака, але не знає, яка доля її сина. Вона вирушає у важкий шлях, не знаючи куди, аби знайти свою дитину.
 
– Матір веде надія та віра. Саме вона «стягує» довкола себе всі сили, які рятують хлопців з літака. Що буде з її сином – побачите у фільмі. На скільки це реальна історія, на скільки вона глибоко в нас – я зрозуміла тільки тоді, коли ми показували фільм у Вінниці. Після перегляду до мене підійшов хлопець, він не міг говорити, коротко дякував і раптом сказав: «Я з того літака». Згодом я дізналася, що він останнім вистрибнув, – каже Наталія Половинка. – Завдання фільму не скопіювати дійсність, але й не викривити. Тут переплавлена дійсність, в якій ми живемо, але вона базується на всіх реальних історіях. Також ви побачите у фільму ще одну війну, яка йде між бандоформуваннями. Усі ми знаємо про дві сторони фронту, але не уявляємо, що коїться там всередині. Фільм це показує. «Мати апостолів» – справжній, якісний, сильний та своєчасний фільм.  
 
Організаторка показу Мар’яна Головко підкреслила, що кіно «Мати апостолів» розкриває велич жінки-матері та її непереможну любов.
 
– Мені було дуже приємно організовувати цей захід у нашому місті. У мене холоне кров в жилах, коли я лише промовляю фразу: «Цей фільм присвячений матерям, діти яких загинули, захищаючи Україну». Ця тема торкається моєї душі як українки, як громадянки, як матері 4 синів.  Вважаю, що цю стрічку має подивитися кожен, адже «Мати апостолів» – це фільм, знятий на основі реальних подій. Сидячи вдома, ми навіть не можемо собі уявити, на що здатна мати, дитина якої у небезпеці. Цей фільм розкриває не лише теперішні реалії війни, а й велич жінки, її непереможну материнську любов та жертовність заради спасіння. Мене охоплює гордість за таке високоякісне українське кіно. Воно дає усім зрозуміти, що кожна війна – це смерть синів і страждання матерів,  наголосила Мар’яна Головко.
 
Наприкінці показу глядачі дякували продюсеру та акторам за стрічку й аплодували стоячи.
 
У загальнонаціональний прокат фільм вийде на початку грудня.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.