Версія для друку

У Тернополі приватні підприємці знову вийшли на мітинг (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  03.11.2020

Понад сотню підприємців сьогодні зібралися під стінами Тернопільської обласної державної адміністрації з вимогою зберегти спрощену систему оподаткування.

У такий спосіб вони підтримали загальноукраїнську акцію, яка відбувається у Києві.

Тернопільські підприємці прийшли на акцію з кількома вимогами. Серед них – терміновий розгляд та ухвалення законопроектів №3993 та №№3853-1(2), які спрощують систему оподаткування. Також учасники мітингу закликали владу приймати зважені рішення в умовах карантину, аби не допустити обмеження діяльності бізнесу, забезпечивши рівні можливості для всіх підприємців.

– Ми зібралися тут, аби донести до керівництва держави те, що зміни до Податкового кодексу України сьогодні абсолютно не відповідають дійсності. Приватний підприємець працює на свій страх і ризик. Такі документальні зміни повинні бути обговорені та прийматися з врахуванням потреб бізнесу. Ми проти того, щоб з 1 січня вводили касові апарати. Вимагаємо зберегти спрощену систему оподаткування, адже держава сьогодні не готова до таких змін. За новими правилами, які нам пропонують, ми не зможемо здійснювати свою діяльність, каже приватний підприємець, заступник голови ГО «Підприємці Галичини» Ярослава Процик.

Учасники акції написали звернення до президента, голови ВРУ та очільника облдержадміністрації з вимогою підтримати їхні  вимоги щодо збереження спрощеної системи оподаткування.