На Алеї слави Тернополя відкрили одразу п'ять зірок: як це було (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Мар'яна Креховець 29.08.2020

Вперше на тернопільській алеї зірок з’явилося одразу 5 нових імен.

До Дня міста свою зірку отримали тернополяни, які своїми діями зробили значний вклад у розвиток та прославлення Тернополя.

Перша відкрита цьогоріч зірка присвячена Заслуженому художнику України Євгену Удіну та його першій дружині Тамарі.

На відкритті художник висловив вдячність всім, хто щиро любить своє місто.

— Шановні краяни сердечні вітання і подяка вам. Всім, хто так же любить Тернопіль як і я. В своїй творчості мені залишається те, що проходить з часом але лишиться навічно. Бо це мистецтво, — говорить Євген Удін.

Друга зірка носить ім’я видатного тернопільського поета, композитора та громадського діяча Олександра Смика.

На заході він зазначив, що цьогоріч церемонія відкриття особлива й тому, що немає жодної зірки присвяченої посмертно. Також Олександр Смик процитував рядки зі своєї пісні «Мені потрібно зовсім небагато».

— Знаєте, мої діти сказали: «В таких випадках американці готують промови. Я готував її все життя. Зараз я хочу подякувати вам, тернополяни, які вміють дякувати», — каже поет. — Сьогодні дуже символічне відкриття адже ми запалюємо зірки всім живим. Це унікальний випадок для міста.

Ще одна зірка присвячена відомому тернопільському драматургу, режисеру, та члену Спілки театральних діячів Оресту Савці, який у зв’язку з станом здоров’я, не зміг прибути на відкриття. Тож замість нього зірку драматурга відкрили його діти.

Від імені режисера за нагороду тернополянам подякувала його донька, письменниця та головна редакторка «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка.

— Тато все життя для мене був прикладом віри в людей, які довкола нього. Хочу сказати лише одне: якщо сильно вірити в справу яку ти робиш, вона обов’язково буде для тебе вдячною і запалить інших людей. В цьому приклад мого тата, — сказала Мар’яна Савка.

Щоб вшанувати зірку Ореста Савки, представники театру «Сузір’я» режисером і художнім керівником якого він є, представили уривок з вистави Богдана Мельничука «Сотниківна» за твором Богдана Лепкого.

Четверту зірку присвятили відомому телеведучому та волонтерові Сергію Притулі. На церемонію він прибув разом з сином Дмитром з яким й відкрив свою зірку.

— Для мене сьогодні велика радість бути серед вас як і радість від приїзду до Тернополя. Це місто для мене є особливим, позаяк тут відбувалося моє становлення не тільки під час навчання в інституті але йяк громадянина та медійника, — зазначив Сергій Притула. — Це дійсно дуже хвилююча мить. Я почуваюся ніяково бо я знаю чия зірка буде наступною  і, мабуть, моя зірочка мала б бути меншою  але я дійсно старався для Тернополя. Коли я вставляю до свого імені додаток «тернопільський» я розумію, що це не просто самоідентифікація а ще й велика відповідальність. Жити і працювати так, щоб Тернополю і Тернопільщині було за мене не соромно.

Остання, 5-та зірка стала особливою й тому, що вона присвячена не людині а колективу.

Зірку медичній спільноті відкрив начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Василь Даньчак та медична директорка центру первинної медико-санітарної допомоги Тернополя Надія Боднар.

— Медичні працівники  — це ті люди, яким завжди дякують за їхню невтомну але благородну працю. Ці слова звучать тепер по особливому в час світової пандемії. Саме наші медичні працівники прийняли основний удар у боротьбі з коронавірусною інфекцією і продовжують щоденно і цілодобово продовжувати боротьбу з епідемією надаючи допомогу людям,  — каже Василь Даньчак.

Разом із зіркою номінатам вручили іменний сертифікат на володіння зіркою на «Алеї зірок».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.